Bakan duyurdu! GSS affı geliyor 10 bin liranın altındaki borçlar silinecek

TAKİP ET

Genel Sağlık Sigortası primini ödeyemeyen ve bu nedenle sağlık hizmetinden faydalanamayan vatandaşların beklediği Müjdeli Haber geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından az önce duyurdu. GSS prim borcu affı geliyor. Başvuru yapan vatandaşların 10 bin TL altındaki tüm borçları silinecek.

Reklam
Reklam

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda sağlık çalışanlarının mali haklarının iyileştirilmesini amaçlayan 12 maddelik kanun teklifi önceki gece kabul edildi. TBMM'de görüşülen diğer bir konu ise genel sağlık sigortası primini ödeyemeyen ve bu nedenle Sağlık hizmetinden yararlanamayan vatandaşların durumu oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca görüşmelerle ilgili güzel haberi sosyal medya hesabından duyurdu. GSS prim borcu affı geliyor. GSS prim borcunu ödeyemediği için sağlık hizmeti alamayan vatandaşların 10.000 TL altında bulunan tüm borçları bu afla birlikte silinecek.
 

GSS yapılandırma gelmişti

GSS prim borcu olan vatandaşlar için geçtiğimiz yıl yapılandırma gelmişti. 31 Aralık 2022 tarihine kadar başvuru yapan vatandaşların borçları yapılandırılmıştı ve ödeyemeyecek durumda olan Gelir testi yapan vatandaşların borçları silinmişti. Ancak yapılandırmayı kaçıran çok sayıda vatandaş yine bir GSS affı olur mu sorusuna yanıt arıyordu.

Dün basına yansıyan haberlerde GSS prim borcu affı geleceği yönünde iddialar gündeme bomba gibi düştü nokta haberlerde yer alan bilgilere göre silinecek borç sınırının 5000 TL olduğu ifade edildi. Ancak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından bu konu ile ilgili düzeltmeyi yayınladı ve milyonlarca vatandaşa Müjdeli haberi verdi.

10.000 TL altı borçlar silinecek

Sağlık Bakanı Fahrettin koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile birlikte rakamlarda düzeltme yaptı. GSS prim borcu affı için müjdeli haberi veren Bakan Koca, 5000 lira olarak basında yer alan sınırın 10 bin TL olduğunu söyledi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sosyal medya hesabından yaptığı Borcunun yarısı 10.000 TL olan vatandaşların 10.000 liranın tamamının silinmiş şekilde kalan kısmına ödeyebileceğini söyledi.