Bakan Karaismailoğlu açıkladı Türkiye'nin uzayda kaç uydusu var?

TAKİP ET

Türkiye geneli kaç uydu var sorusu sıklıkla sorulmaya başladı. Son olarak fırlatılan SB uydusunun özellikleri de merak konusu oldu. Konu hakkında açıklama yapan Bakan Karaismailoğlu, uydu sayılarını da belirtti. Türkiye'nin kaç uydusu var sorusunun yanıtı haberimizde yer almaktadır

Reklam
Reklam

Uzay'a ilgisi olanların özellikle merak ettiği konulardan olan uydular merakları arttırıyor. Türkiye'nin uzayda kaç uydusu var? TÜRKSAT 5B uydusunun özellikleri ise araştırılıyor. Türkiye'nin kaçıncı uydusu. teknik özellikler neler?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “TÜRKSAT 5B haberleşme uydumuzu, yarın sabah saat 06.58’de Space X Falcon 9 roketiyle uzay yolculuğuna uğurlayacağız. TÜRKSAT 5B ile, Türkiye’nin aktif uydu sayısını 8’e çıkarıyoruz. Yerli ve milli uydumuz 6A’nın da uzay vatanda yerini alacağı günler yakındır” dedi.

'Uzay vatanda söz sahibi olmak için'

Türkiye'nin hava ve ulaşım politikasında gerçekleştirilen gelişimlerde büyük rola sahip olunduğu Karaismailoğlu tarafından açıklandı. 

“2003 yılında 50 ülke ile 60 noktaya uçuş yapılırken, bugün 127 ülkede 329 noktaya ulaştık. Denizlerimize ‘Mavi Vatan’ dedik. Bu kavram, denizlerimize duyduğumuz sevginin ortak bir ifadesi olarak her siyasi görüşün, her kesimin mutabakatıyla kalplerimize yerleşti. 3 yanı denizlerle çevrili bir yarımada olan Türkiye’den hareketle denizcilik alanında da devrim niteliğinde gelişmeler kaydettik. 2021 yılının ilk yarısında ihracatta deniz yolunun payı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 36 artarak 158 milyar dolar oldu. Rakamlardan da anlaşılacağı üzere ana vatanımıza yatırımlarımızı her geçen gün artırıyoruz. Mavi Vatan’ımızın her karışında söz sahibi olmak için imkanlarımızı sonuna kadar seferber ediyoruz. Son olarak söz sahibi olacağımız bir yer daha var; Uzay Vatan. Yaşadığımız heyecan ve coşku kelimelere sığmayacak kadar büyük. Bugün Uzay Vatan’da söz sahibi olmak için uzaya bir yıl içinde iki uydu fırlatan ülke konumundayız. Bütün dünya bilsin ki ana vatanda, ‘mavi vatan’da, ‘uzay vatan’da giderek artan bir iddia ile yolumuza devam edeceğiz.”

Türkiye in kaç uydusu var Türkiye in kaç aktif uydusu var UZay da Türkiye in önemi