Bakan Koca'dan açıklama geldi! 'Kısıtlamalar tekrar değerlendirilecek'

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan son açıklamada kısıtlamaların tekrar değerlendirilmesinin gündemde olduğu belirtildi. Bu konu hakkında açıklama yarın 18:00 da yapılacağı belirtildi.

Reklam
Reklam

BİR SÜRE ÖNCE MASKE AÇIKLAMASI GELMİŞTİ
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gelecek günlerde bir toplantının gerçekleştirileceğini ve bu toplantıda maske ve benzeri tedbirler, ne zaman test yapılması gerektiği dahil olmak üzere birçok konunun ele alınacağını aktarmıştı. 
“Mart ayına da Omicron varyantına yönelik Turkovac aşısını tamamlamayı hedefliyoruz”
Turkovac'ın bütün devlet hastanelerinde uygulanmak üzere bugünden itibaren sevkiyatının başlayacağını söyleyen Bakan Koca, ”Gelecek haftadan itibaren sadece eğitim ve araştırma veya şehir hastanesi değil ilçelerde de başlıyor. Turkovac'ın Omicron ile ilgili virüs izole edilmişti. Hayvan çalışmaları bitmek üzere. Mart ayına da Omicron varyantına yönelik Turkovac aşısını tamamlamayı hedefliyoruz. Omicron'a özel” şeklinde konuştu.
“Turkovac'ın erişimi daha kolay oldukça kullanımı artmış olacak”
Öte yandan Fahrettin Koca Turkovac aşısıyla ilgili şuan toplam Turkovac sayısının 800 bin olduğunu ve hafta başı ile birlikte 200 bin daha ve ondan sonra her hafta artarak edeceğini belirtmek. Taleplerin iyi olduğunu ve daha da artacağını belirterek ayda 2-2.5 milyona çıkacağı belirtildi. Türk aşısının büyük hastanelerde ve eğitim araştırmalarda yapıldığını ancak aile hekimliklerinde daha başlanmadığı ifade edildi. 

İki BionTech artı Turkovac çalışmasının devam ettiğini kaydeden Bakan Koca, gebeler ve çocuklarla ilgili çalışma başladığını söyledi. Koca, “Gelecek hafta çarşamba günü mücadelede geldiğimiz noktayı, bundan sonra ne olacağını anlatacağımız bir basın toplantısı yapacağız. Bugüne kadar geldiğimiz noktayı ve bundan sonra ne yapılması gerektiğini daha net anlatan bir dönem olacak. Maske ve benzeri tedbirler, ne zaman test yapılması gerektiği dahil olmak üzere birçok konu ele alınacak. Maskeyi nerede daha önemle takmamız gerektiğini anlatacağım” dedi.

 

Bakan Koca açıklama Kısıtlamalar