Bakan Koca'dan önemli uyarı: "Tavsiye olmadan reçetede yazılmadan sakın kullanmayın!"

TAKİP ET

Aslında tüm dünyanın bildiği ancak çoğu kişinin uygulamadığı konu hakkında bu kez de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan uyarı geldi. İşte Bakan Koca'nın özellikle uyardığı konu…

Reklam
Reklam

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, çok önemli bir konuda vatandaşı uyardı. Uyarılarına kulak asmayan kişiler kendilerini ve çevresindekileri çok büyük bir tehlikenin içine atıyor!

Antibiyotik kullanımına dikkat

Çok uzun yıllardır antibiyotik kullanımı hakkında pek çok yorum yapılmaktadır. Doktorunuzun size tavsiye ettiği antibiyotiği asla sizinle aynı semptomları taşıyan bir başka yakınınıza tavsiye etmeyin!

Bu uyarıyı aslında herkes biliyor ancak birçok kişi asla hayatında uygulanamıyor. Bu konuya Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir kez daha değinerek şu ifadelere yer verdi:

“Antibiyotikler kullandıkça etkisini yavaş yavaş tüketen ilaçlardır. İleride sizi koruyacak olan bu hazır askerleri doktorunuzun tavsiyesi olmadan sakın kullanmayın!”

18-24 Kasım Dünya Antibiyotik Farkındalık Haftası

Sağlık Bakanı Koca, 18-24 Kadım Dünya Antibiyotik Farkındalık Haftası için Twitter hesabından bir paylaşım yaptı. Yaptığı paylaşımda;

“Antibiyotikler, antiviraller, antifungaller, antiparaziterler kullandıkça yavaş yavaş etkisini azaltan ilaçlardır. İleride sizi koruyacak hazır askerleri doktor tavsiyesi olmadan yeri ve zamanı gelmeden sakın kullanmayın. Bu sayede ihtiyacınız olduğunda etkisini gösterebilsin.” ifadelerine yet verdi.