Bakan Nebati'den akaryakıt fiyatları hakkında kritik açıklama

TAKİP ET

Akaryakıt fiyatlarında son gelen zamlar sonrasında hükümete yönelik eleştiriler devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın akaryakıt fiyatları ile ilgili yaptığı açıklama sonrasında Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati'den de yeni bir açıklama geldi. Bakan Nebati, girdi maliyetlerinde yaşanan artışların Türkiye'deki fiyatları da etkilediğini belirtirken hükümetin fiyat artışlarının vatandaşlara asgari düzeyde yansıması için azami bir gayret gösterdiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Akaryakıt fiyatlarındaki artışa ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’den son dakika açıklamaları geldi. Bakan nebati, açıklamasında tüm dünya ülkelerinin enflasyonda savaştığını hatırlatarak Petrol fiyatlarında yaşanan olağandışı artışının Türkiye'yi de olumsuz etkilediğini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, Adana'da düzenlenen iş dünyası buluşmasında bir konuşma gerçekleştirdi. Şu anda gelişmiş ve Gelişmekte olan ekonomilerin yüksek enflasyon yaşadığını hatırlatan bakan nebati, petrolün 120 dolar seviyelerinde olduğunu doğalgazın ise 2020 den bu yana 10 kat artış gösterdiğini söyledi. Girdi maliyetlerinde Yaşanan bu artışın Ülkemizdeki fiyatları da etkilediğini belirten bakan Nebati, Vatandaşların bu fiyat artışından asgari düzeyde etkilenmesi için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.
 

Enflasyonla mücadelede yeni adımlar

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati enflasyonla mücadele ile ilgili atılan adamları da ekleyerek 241 milyar lirayı Aşan Bir vergi gelirinden hükümetin vazgeçtiğini söyledi. Konuşmasının devamında enflasyonla mücadelede kararlılık mesajı veren Bakan Nebati, fiyat artışından vatandaşların en az şekilde etkilenmesi için ellerinden geleni yaptıklarını dile getirdi.

Motorin fiyatları 30 liranın üstüne çıktı

Petrolün varil fiyatı geçtiğimiz yıl Eylül ayında 70 dolar seviyelerinde idi. Ancak 2022 yılının Haziran ayına geldiğimizde 120 dolar seviyelerine kadar yükseldi. Dünyada brent petrolün varil fiyatı sadece bir yıla yakın sürede yüzde 64’ün üzerinde değer kazandı. Türkiye'de de her geçen gün işler kötüye gidiyor. Dolar TL kuru ve Petrolde yaşanan artış Maalesef ki akaryakıt fiyatlarını olumsuz etkiliyor. Geçtiğimiz hafta motorin fiyatlarına yapılan zamlar sonrasında motorinin litre fiyatı 30 liranın üzerinde yükseldi.