Bakan Nebati'den baz etkisi açıklaması: Vatandaşın alım gücünü koruduk

TAKİP ET

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon rakamları sonrası Hazine Ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den açıklama geldi. Baz etkisini ekonomik başarı olarak gösteren Nebati, 'Vatandaşlarımızın alım gücünü koruduk' ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından aralık ayı enflasyon rakamları açıklandı. Aralık ayında enflasyon baz etkisinin de katkısıyla son 9 ayın en düşük seviyesinde kaydedildi. Enflasyon verileri açıklandıktan sonra hazine ve maliye bakanı Nureddin Nebati’den de bir açıklama geldi. Bakan Nebati, enflasyon düşünün Ekonomi politikalarının başarısı olduğunu belirterek "Fiyat artışlarına yönelik aldığımız önlemler ve ücretlerde yapılan iyileştirmelerle, vatandaşlarımızın alım güçlerini koruduk. TEM çerçevesinde enflasyona karşı uyguladığımız politikaların birikimli etkilerini önümüzdeki aylarda tüm vatandaşlarımız daha net hissedeceklerdir" dedi.

Türkiye Ekonomi modelinin başarısı

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından bugün açıklanan aralık ayı enflasyon oranları hakkında Hazine ve maliye bakanı Nureddin Nebati’den ilk Yorum geldi. Enflasyonda belirgin bir düşüş olduğunu söyleyen Hazine ve maliye bakanı Nureddin nebati, Çünkü ekonomi modelinin başarılı olduğunu savundu. Bakan nebati açıklamasında aynı zamanda vatandaşın alım gücünün korunduğunu söyledi.

Twitter'dan paylaşım yaptı

Hazine ve maliye bakanı Nureddin Nebati Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan açıklama sonrasında Twitter hesabından ekonomik duruma ilişkin bir paylaşımda bulundu. Bakan Nebati yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı;

"Aralık ayında aylık bazda yüzde 1,18 seviyesinde gerçekleşen tüketici enflasyonu ile yıllık TÜFE enflasyonu 20,12 puan düşerek yüzde 64,27’ye gerilemiştir. Kasım ayından itibaren enflasyonda belirgin bir düşüş trendine girdik ve 2022 yılını Orta Vadeli Program hedefimizin altında bir noktada kapatıyoruz. Aynı dönemde, yurt içi üretici fiyat endeksinin (Yİ-ÜFE) de aylık bazda yüzde -0,24 oranında gerçekleştiğini ve yıllık Yİ-ÜFE’nin 38,30 puan azalarak yüzde 97,72’ye gerilediğini görüyoruz. Tüm dünyada zorlu koşullara sahne olan 2022 yılını, yatırım, istihdam, üretim ve ihracatı önceleyen Türkiye Ekonomi Modelimiz (TEM) sayesinde başarıyla geride bıraktık".