Bakan Nebati'den duyuru: 1,8 milyar tasarruf sağlandı!

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati elektronik tebligat uygulaması sayesinde 1,8 mşlyar tasarruf edildiğini aktardı.

Reklam
Reklam

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati elektronik tebligat (e-tebligat) uygulamasına geçildikten sonra 1,8 milyar tasarruf edildiği bilgisini paylaştı.

Bakan Nebati elektronik tebligat ile ilgili Twitter üzerinden bir paylaşım yaptı. Yaptığı paylaşıma şu ifadeler yer alıyor:

“Bakanlığımız bünyesinde bulunan Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Elektronik Tebligat Uygulaması sayesinde elektronik ortamda tebliğ ettiğimiz 105 milyon belgenin tebligatına ilişkin süreci etkinleştirdik, bu sayede sadece posta masrafından 1.8 milyar tasarruf sağladık.”

Binlerce kişi gönüllü olarak kullanıyor

5,9 milyon gerçek kişi ve 1,2 milyon tüzel kişi olmak üzere 7,1 milyon mükellefimiz ücretsiz bir şekilde e-Tebligat uygulamasından fayda sağlayabilmektedir. Uygulamayı gönüllü olarak, kendi isteğiyle pek çok vatandaşımız kullanıyor.

e-Tebligat uygulaması çerçevesinde Vergi Denetim Kurulu, Ticaret Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığımıza ait belgeler de tebliğ edilebilmektedir.

Trafik cezaları da artık elektronik olarak tebliğ edilecek

Bugüne kadar diğer kurumlarımız için 4 milyona yakın belge elektronik olarak tebliğ edildi. Bu yıl içinde kullanıma geçen uygulama ile E-Tebligat uygulaması içerisinde yer alan mükelleflerimiz adına düzenlenecek Trafik para cezaları da elektronik ortamdan tebliğ edilecek.

Sözü edilen uygulamanın hayata geçmesi konusunda katkı sağlayan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Bakanlık olarak hem mükelleflerimizin hem de diğer kamu kurumlarımızın süreçlerini kolaylaştıracak uygulamaları hayata geçirmek için çalışmalarımızı özen içerisinde yürütmekteyiz.”