Bakan Nebati vergi kaçakçılığı rakamlarını açıkladı

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati sosyal medya hesabından vergi kaçakçılığı rakamlarını açıkladı. Suç duyurusunda bulunduklarını belirten bakan nebati, toplam kaçakçılık tutarının 12 milyar lirayı aştığını bildirdi.

Reklam
Reklam

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, vergi kaçakçılığı ile ilgili suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı. Sosyal medya hesabından bir dizi açıklamalarda bulunan bakan nebati, "Bakanlığımız Vergi Müfettişlerince son yıllarda yapılan vergi incelemeleri sonucunda vergi kaçakçılığı nedeniyle 4,5 milyar TL’yi aşan tutarda vergi iade talebini reddettik ve geri aldık, ilgililer hakkında 12 milyar TL’yi aşan tutarda vergi ve ceza önerdik" ifadelerini kullandı.

Haksız vergi iadesi ile mücadele

Sosyal medya hesabından sabah saatlerinde açıklamalarda bulunan Hazine Ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, vergi kaçakçılığı ile mücadele, terörün finansmanının önleme amacıyla yoğun çaba gösterdiklerini dile getirdi. Bakanlık tarafından bu doğrultuda yapılan çalışma ve analizler sonucunda talep edilen ya da alınan vergi iadelerinin riskli olduğu değerlendirilen mükellefler hakkında incelemelerin devam ettiğini belirten Nebati, suçlu bulunanlarla ilgili suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

Suç duyurusu yapıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı Nurettin Nebati, yapılan incelemeler sonucunda vergi kaçakçılığı sebebi ile ilgili kişiler hakkında 2916 adet vergi suçu raporu düzenlediğini ve cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulduğunu ifade etti.

Bakan nebati açıklamasının devamında şöyle konuştu; “Yaptığımız düzenlemeler ve teşviklerle yatırımı, üretimi, istihdamı ve ihracatı desteklemeye devam ederken vergi kaçakçılığı yoluyla haksız vergi iadeleriyle kamuyu zarara uğratmaya çalışanlarla etkin mücadeleye yönelik vergi incelemeleri ve denetimlerine devam edeceğiz."