Bakan Özer duyurdu! "Yüz yüze eğitime ara vermek yok"

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bir kez daha yüz yüze eğitimin önemini vurguladı ve dönem sonuna kadar hiç sınıfta yüz yüze eğitime ara verilmeyeceğini duyurdu.

Reklam
Reklam

Koronavirüs hastalığı ile mücadele süreci devam ederken, yüz yüze olacak şekilde başlayan 2021 2022 eğitim öğretim yılıda tüm kararlılıkla sürdürülüyor. Bakanlık her defasında yüz yüze eğitimin önemini vurgularken, yüz yüze eğitime ara verilmeyeceğini de her fırsatta yineliyor. 

Bu konuda Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, çeşitli programlar sebebiyle gittiği Trabzon'da önemli açıklamalarda bulundu. 

Bakan Özer, Valiliği ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, eğitim öğretimde birinci dönemin hiç kesintiye uğramadığını ve yüz yüze eğitimi devam ettirdiklerini anımsatarak, "Şubatta ikinci dönemimiz başladı, yine aynı kararlıkla yüz yüze eğitime devam ettik. 2 Mart'ta Sağlık Bakanlığımız ve Sağlık Bilim Kurulu yeni bir karar açıkladı, artık biz de aynı kararı okullarımıza adapte ettik. 2 Mart tarihi itibarıyla okulların bahçesinde öğrenci, öğretmen ve idari personelimizin maske kullanım zorunluluğunu kaldırdık. Sadece okul içerisinde öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, idari personelimiz maske kullanmaya devam ediyor." diye konuştu.
Yüz yüze eğitime ara vermek yok
Özer , 2 Mart tarihinde yapılan bilim kurulu toplantısında, sınıflarda çıkan 2 vakadan sonra yüz yüze eğitime ara verme uygulamasına son verildiğini aktarırken, hiç bir sınıfta dönem sonuna kadar yüz yüze eğitime ara verilmeyeceğini aktardı.
 

mahmut özer yüz yüze eğitim