Bakan Soylu açıkladı! Göçmen kaçakçılığına karşı 2 yeni önlem

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, göçmen kaçakçılığının önüne geçebilmek için hayat geçirilecek 2 yeni önlemi kamuoyuyla paylaştı. Bundan sonra hayata geçirilecek 2 yeni uygulama ile ilgili bilgi veren Bakan Soylu, taksi ve tırlara vurgu yaptı. Alınan yeni önlemleri tek tek açıklayan Soylu'nun göçmen kaçakçılığına karşı uygulanacak önlemler hakkındaki açıklamaları gündem oldu.

Reklam
Reklam

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, göçmen kaçakçılığının önüne geçebilmek için hayat geçirilecek 2 yeni önlemi kamuoyuyla paylaştı. Bundan sonra hayata geçirilecek 2 yeni uygulama ile ilgili bilgi veren Bakan Soylu, taksi ve tırlara vurgu yaptı. Alınan yeni önlemleri tek tek açıklayan Soylu’nun göçmen kaçakçılığına karşı uygulanacak önlemler hakkındaki açıklamaları gündem oldu. Türkiye’de son günlerde bazı illerde kamyon kasalarından atlayan kaçak göçmen videoları yayılmaya başlamıştı. Gündem olan bu görüntülere tepkiler çığ gibi büyürken göçmen kaçakçılığına karşı yeni önlem açıklaması İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan geldi. Soylu, taksi ve tırlarla ilgili hayata geçirilecek yeni uygulama hakkında önemli bilgilere yer verdi. İşte Bakan Soylu’nun açıklamaları ve tüm detaylar…

Seyahat İzin Belgesi Kontrol Edilecek

Gölbaşı Vilayetler Evi’nde düzenlenen Göç Kurulu Toplantısı’nda önemli açıklamalara yer veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bundan sonra taksi ve tırlarla ilgili hayata geçirilecek olan yeni uygulama hakkında bilgi verdi. Soylu, ‘Taksicilere yabancı yolcuların il dışı seyahat izin belgelerini kontrol etme yükümlülüğünü getiriyoruz. Kaçak göçmeni ilden ile taşımaya kimse aracılık etmesin’ dedi.



Tır Parklarına Kamera Sistemi Kurulacak

Açıklamasına devam eden Soylu, tır kasalarının brandası kesilerek içlerine kaçak yolcu alınmasına karşı ise ‘Tır kasalarına kamera sistemi kurmayı tedbir olarak getiriyoruz’ dedi.

Adli ve İdari Ceza Uygulanacak

Kaçak göçmeni bir ilden bir ile taşımaya kimsenin aracılık etmemesi konusunda uyarılarını yineleyen Bakan Soylu, ‘Onun için böyle bir yükümlülüğü bugün itibariyle getiriyoruz. Bu yükümlülüğe uymayanlara da kanunda belirtilen cezaların kesilmesine dair bir talimat veriyoruz. İki türlü ceza var. Bilerek taşıdığı tespit edilirse insan kaçakçılığına girer. Aynı zamanda bununla beraber valilikler idari emir yayınladıkları için de idari para cezasına girer. Hem adli hem de idari olarak’ ifadelerine yer verdi.