Bakan Soylu bu sabah açıkladı: Kökünü Kurutma Operasyonu başladı

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sabah erken saatlerde sosyal medya hesabından yeni operasyon duyurusu yaptı. Sabah 07.00'de canlı yayında açıklamalarda bulunan Süleyman Soylu, 10 ilde Kökünü Kurutma Operasyonu düzenlendiğini duyurdu. 292 hedefe yönelik düzenlenen operasyonda 4 bin 200 polis, 20 narkotik köpeği, 400 araç görev aldı. Operasyon kapsamında 213 gözaltı yapıldı.

Reklam
Reklam

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu sabah saatlerinde Twitter hesabından yaptığı açıklamada Diyarbakır merkezli 10 ilde kökünü kurutma operasyonu düzenlendiğini duyurdu. Şu ana kadar 213 kişinin gözaltına alındığı operasyon hala devam ediyor. Bakan Soylu açıklamasında, operasyonun amacının malzemeden ziyade Diyarbakır'ı uyuşturucusundan zehirlemeye çalışan en tepe yöneticilere yönelik olduğunu söyledi.
 

Kameralar karşısına geçti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu sabah saatlerinde kameralar karşısına geçti. Bakan Soylu Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ve İl Emniyet Müdürlüğü narkotik suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri koordinesinde Emniyet Genel Müdürlüğü narkotik suçlarla mücadele Daire Başkanlığı ve İl Jandarma Komutanlığı'nın da desteğiyle Diyarbakır'da büyük uyuşturucu operasyonu yapıldığını açıkladı. Kökünü kurutma operasyonu adı ile başlatılan operasyon İstanbul ve Bursa'nın da aralarında bulunduğu 10 ilde gerçekleşti. 4200 polisin görev aldığı operasyona narkotik madde arama köpeği de destek verdi.
 

213 kişi gözaltına alındı

Sokak satıcılarına yönelik Türkiye'de bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük operasyon Diyarbakır merkezli olarak yapıldı. Operasyon kapsamında şüphelilerin tamamının tek seferde yakalanması amaçlanırken şu ana kadar gözaltına alınan kişi sayısının 213 olduğu açıklandı. Operasyon 292 kişiye yönelik olarak düzenleniyor ve adreslerinde aramalar devam ediyor.