Bakan Twitter'dan duyurdu: Başvuru yapanların hesabına 20 Mayıs'ta binlerce yatacak

TAKİP ET

Devlet desteği 7'den 70'e herkese devam ediyor. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olanlar, ev hanımları, Çiftçiler, işsiz olanlar devlet destekleri ile özellikle ekonomik kriz döneminde ayakta kalmayı başarıyor. Her gün farklı bir sosyal yardım haberi gündeme gelirken bugün de bakanlık Twitter hesabından açıklama yaptı. Başvuru yapanların hesabına 20 Mayıs'ta binlerce lira ödeme geçecek.

Reklam
Reklam

Devletin destek ödemeleri her geçen gün artarak devam ediyor. Yardıma ihtiyacı olanlar, işsiz kalanlar, öğrenciler, Çiftçiler, ev hanımları ve bakıma muhtaç kimseler devletin verdiği yardım paraları sayesinde daha kolay şekilde geçinme fırsatı buluyor. Devlet, birçok farklı kalemde vatandaşlara destek ödemesi sağlıyor. Bugün de tarım ve orman bakanlığı sosyal medyadan bir açıklama yaparak günlerdir beklenen destek ödemeleri ile ilgili detayları paylaştı. Bakanlıktan verilen müjdeli habere göre başvuru yapanların hesabına 20 Mayıs'ta ödeme yatacak. Hem de öyle küçük destekler değil binlerce lira ödeme vatandaşların hesabına geçecek. Detaylar haber portalımızda…

Bakan Twitter'dan duyurdu: Başvuru yapanların hesabına 20 Mayıs'ta binlerce yatacak. Günlerdir beklenen Müjdeli haberi tarım ve orman Bakanı Vahit Kirişçi sosyal medya hesabından bildirdi. Çiftçilerin destek ödemelerinin hesaplara yatmaya başladığını belirten bakan Kirişçi, T.C. kimlik numarasının sonuna göre yapılan ödemelerde 20 Mayıs'ta kalan ödemelerin banka hesaplarına geçeceğini duyurdu. Binlerce Çiftçi, bakanlık tarafından sağlanan tarımsal destek ödemelerinden faydalanarak Bu yıl üretime destek olacak. Ödemeler 20 Mayıs saat 18.00’den itibaren çiftçilerin daha önceden bildirmiş oldukları IBAN numaralarına yatırılacak. Peki, kim ne kadar tarımsal destek ödemesi alacak? Detaylar haberimizin devamında…

Bakan Twitter hesabından duyurdu

Tarım ve orman Bakanı Vahit Kirişçi bugün Twitter hesabından bir paylaşım yaparak günlerdir beklenen tarımsal destek ödemeleri ile ilgili detaylı bilgileri verdi. Tarımsal destek ödemesi olarak 3 milyar 176 milyon 677 bin 292 TL’ lira ödeme yapacaklarını belirten bakan Kirişçi, Ödemelerin T.C. kimlik numarasına göre başladığını duyurdu. Geçtiğimiz günlerde T.C. kimlik numarasının son hanesine göre bazı çiftçilerin ödemeleri hesaplarına yatmıştı. 20 Mayıs Cuma günü de kalan çiftçilerin destek ödemeleri hesaplarına geçecek not Bu bağlamda, yağlı tohumlu bitkiler desteği 2 milyar 963 milyon 2 bin 192 lira, Katı organik gübre desteği 195 milyon 77 bin 205 lira, Kırsal Kalkınma Desteği 8 milyon 900 bin 947 lira olarak ödenecek.
 

Ödemelerin büyük çoğunluğu tamamlandı

Tarım ve orman Bakanı Vahit giriş suyu açıklamasının devamında tamamlanan ödemelerle ilgili de bilgilendirme yaptı. Bugüne kadar çiftçilere hububat baklagil ve dane mısır desteği olarak 2 milyon 13 bin 346 lira, Sertifikalı tohum üretim desteği olarak 6 milyon 308 bin 817 lira, Hayvan gen kaynakları desteği olarak 1 milyon 374 bin 785 lira Ödeme yapıldığını aktardı.