Bakan Yanık "Haydi başvurun" diyerek sosyal medyadan açıkladı, başvurular e-Devlet'ten

TAKİP ET

Bakan Yanık 'Haydi başvurun' diyerek sosyal medyadan açıkladı, başvurular e-Devlet'ten. Binlerce kişi yararlanabiliyor, çocuğu olan herkes başvuru yapabiliyor. Ödemeler ise bu Cuma günü başlıyor. Başvuru tarihlerini kaçırmayın, binlerce lira nakit ödemeyi kapın.

Reklam
Reklam

Bakan Yanık “Haydi başvurun” diyerek sosyal medyadan açıkladı, başvurular e-Devlet’ten. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, binlerce vatandaşı maddi anlamda rahatlatacak ödemelerin duyurusunu sosyal medya hesabından bu sabah erken saatlerde yaptı. Ödemeler Cuma günü başlıyor, başvurular açıldı bilgisini verdi. Tek yapmanız gereken TC kimlik no ve e-devlet şifresi ile giriş yaparak başvuru işlemlerinizi tamamlamak. Çocuğu olan milyonlarca kişi ödemeden yararlanacak. İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz aylarda kabine toplantısının hemen ardından açıkladığı Aile Destek Programı hakkında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Bakan Yanık, çocuğu olan milyonlarca kişiye çağrıda bulunarak “Haydi e-Devlet’e” ifadelerini kullandı. Çünkü Aile Destek Programı başvuruları hala devam ediyor. Çocuğu olan milyonlarca kişinin faydalanacağı programda ödeme tarihleri de belli oldu. Ödemeler Cuma gününden itibaren hesaplara geçecek. Peki, Aile Destek Programı nedir? Aile Destek Programı başvurusu nasıl yapılır? Aile Destek Programı’na kimler başvuru yapabilir? İşte detaylar…

Bakan Yanık bu sabah sosyal medyada duyurdu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya'ya bu Sabah saatlerinde Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Bakan Yanık, güçlü bir devlet olmanın sonucu olarak aile ve destek programının hayata geçirildiğini bildirdi. Türkiye Aile Destek programına çalışanların ve Emeklilerin de başvuru yapabileceğini söyleyen bakan yanık genel şartları Taşıyan herkesin bu imkândan faydalanacağını dile getirdi.

Türkiye Aile Destek programı başvuru şartları

Türkiye Aile Destek Programı geçtiğimiz günlerde cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulmuştu. Program kapsamında hane içinde kişi başına düşen gelirin net asgari ücret tutarının üçte birinden az olması halinde herkes faydalanabiliyor. Çalışanlar, emekliler, çocuğu olanlar, Dar gelirli olanlar başvuru yaparak ödemeleri alabiliyor. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları ile birlikte e-devlet'e aracılığı ile de Türkiye Aile Destek programına başvuru yapmak mümkün. Ödemeler düzenli olarak aylık olarak yapılacak ve bir yıl boyunca ödemeler devam edecek.

Cuma günü ödemeler başlıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık bugün yaptığı açıklama ile birlikte ödeme müjdesini de verdi. Bakan Yanık, Temmuz ayında başvuru yapan vatandaşların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları kapsamında onay alması halinde ödemelerini bu cuma gününden itibaren alacağını söyledi. Ödemesi onaylanan vatandaşların başvuru yaptıkları ay dahil olmak üzere nakit paralarının hesaba yatacağını belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Haydi e-devlet'e” diyerek vatandaşlara çağrıda bulundu.