Bakandan Scooter denetimi açıklaması

TAKİP ET

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, son zamanlarda sık sık gündeme gelen scooter kazalarının önüne geçmek için yeni önlemler alınacağını duyurdu. Önlemler kapsamında zabıta ve emniyet ekipleri scooter avına çıkacak.

Reklam
Reklam

Son yıllarda gençler tarafından kısa mesafe ulaşın da çok tercih edilen scooter’larla ilgili son dönemlerde kaza haberleri sık sık basına yansıyor. Ölümlü kaza sayısının artmaya başlaması ile birlikte Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı da devreye girdi. Bakan Adil Karaismailoğlu, birçok kişinin hayatına mal olan kazaların önüne geçmek amacıyla yeni önlemler alındığını açıkladı.

Gençler kural tanımıyor

Ulaştırma ve altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada Scooter kullanımı ile ilgili yeni bir düzenleme yapacaklarını söyledi. Artık scooter'ın hayatın bir parçası olduğunu belirten Karaismailoğlu, özellikle gençlerin çok sık tercih ettiğini dile getirdi. kısa mesafe de bu tür yolcu taşımalarının kullanımını bakanlık olarak da teşvik ettiklerini belirten Karaismailoğlu, “Bisiklet, scooter, yürüme yolları, yürüme alanları… Aslında önümüzdeki yılların en büyük trendleri olacak. Hele yerel yönetimlerin en büyük işi bu olmak zorunda. 15 dakikalık yolculuklarda yürüme, bisiklet, bunların kullanılması teşvik ediliyor. Scooter da vazgeçilmez bir şey ama bu tamamen kuralsız bir şekilde kullanılıyordu.'' dedi.

Belediye ve emniyet ekipleri denetleyecek

Ulaştırma ve altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, scooter denetimlerinin belediye ve emniyet ekipleri tarafından yapılması gerektiğine dikkat çekerek bu durumu bir düzene sokmak için kurallar koyarak yönetmelik yayınladıklarını belirtti. ancak kullanımda yine bazı hatalar olduğunu belirten Karaismailoğlu, “Bunun için neler yapılabilir diye bir çalışma yapıyoruz. Kullanımı çok daha fazla zorlaştırmak bir de denetimleri çok sık yapmak lazım. Denetimi belediye ve emniyet güçleri yapmalı. Bir de bunların motorlusunu çıkardılar. Onun yönetmelikte içeriği yok mesela. Onu emniyet gördüğü zaman topluyor.'' diye konuştu.