Bakanlık az önce müjdeyi verdi! İhtiyaç sahiplerine yeni sosyal yardım verilecek: Başvuru yapanın hesabına 2 bin 345 TL yatacak!

TAKİP ET

Ekonomik krizin patlak vermesi ile birlikte ihtiyaç sahibi vatandaşları daha da zor günler bekliyor gibi görünüyor. Bir yandan artan fiyatlar bir yandan işsizlik rakamlarının Her geçen gün daha da yükselmesi nedeniyle vatandaşlar getirmekte güçlük çekiyor. Ancak dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar için az önce müjdeli haber duyuruldu. Bakanlık yaptığı açıklama ile birlikte dar gelirli vatandaşların mutlu edecek duyuru yaptı. Başvuru yapan herkese 2345 TL sosyal yardım verilecek.

Reklam
Reklam

Dar gelirli vatandaşlara Müjdeli Haber Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından verildi. Yardıma muhtaç olan vatandaşlar başvuru yapmaları halinde bakanlık tarafından ayrılan yeni yardım kaleminden faydalanabilecek. Özellikle ekonomik krizin her geçen gün derinleştiği, Enflasyon rakamlarından ve döviz kurlarının her geçen gün arttığı günümüzde sosyal yardımlar ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar için harita İlaç gibi geliyor. Sosyal devlet olmanın yükümlülüklerini yerine getiren hükümet, başvuru yapan vatandaşlara istedikleri desteği sağlıyor. Özellikle evinde engelli ya da hasta yakınlarına bakanlar bu yardım kaleminden ayın 15'ine kadar başvuru yapmaları durumunda yararlanabiliyor. Peki, sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır? Kimler sosyal yardım alabilir?

İhtiyaç sahibi olan vatandaşların imdadına yine devlet yetişiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık bugün önemli bir açıklama yaparak evinde hasta ve yaşlı yakınlarına bakan vatandaşlara güzel haberi duyurdu. Emekli olmayan, hasta ve yaşlı olarak bakıma muhtaç durumda olan vatandaşların yakınları başvuru yapmaları halinde bakanlıktan binlerce lira para alabilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ödemelerin ayın 15'i itibariyle başlayacağını duyurdu. Yani bu tarihe kadar başvuru yapanlar sosyal yardım ödemelerinden anında faydalanabilecek. Peki devletten Sosyal Yardım almak için aranan şartlar neler? Sosyal yardım başvurusu nasıl ve nereye yapılır? Kimler evde bakım maaşı alabilir?


 

Yaşlı ve engelli herkese yardım var


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından evde bakıma muhtaç hasta yaşlı ve engelli kişilere her ay düzenli olarak maaş ödemesi yapılıyor. 65 yaş aylığı olarak da bilinen yaşlılık aylığı vatandaşların bizzat kendisine yapılırken evde bakım maaşı ise Evde bakıma muhtaç yakınlarına bakanları ödeniyor. 65 yaş aylığı 2022 yılı itibariyle 1084 TL olarak ödenirken evde bakım maaşı ise 2345 TL olarak hesaplara yatıyor. Elbette bu ödemelerden herkes faydalanamıyor. Öncelikle bakanlık tarafından aranan şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Herhangi bir sosyal Güvencem izinli olmaması, yaş şartını taşıyor olmanız ve gelir durumuna uygun olmanız en önemli şartlar arasında bulunuyor. Hane içinde kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması yani 1416 TL'nin altında olması durumunda maaş almak mümkün.


 

Sosyal yardım başvurusu nereye yapılır?


Devletin sağladığı sosyal yardım imkanından faydalanmak isteyen vatandaşların gerekli evrakları hazırlayarak İkamet ettikleri ilde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ya da ilçe müdürlüklerine başvuru yapması gerekiyor. Aynı zamanda e-devlet üzerinden de başvuru işlemlerini gerçekleştirmek mümkün. Bunun yanından başvuru işlemleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları aracılığı ile de tamamlanabiliyor.