Bakanlık devreye girdi Mayıs'ta başlayacak! Ucuz gıda için düğmeye basıldı, işte yeni fiyatlar

TAKİP ET

Yılbaşından bu yana artan fiyatlar nedeniyle vatandaşlar bir hayli zor günler geçirirken bakanlık Düğmeye bastı. Hazine ve Maliye Bakanlığı son dakika açıklaması yaparak vatandaşların ucuz gıda maddelerini ulaşması için yeni uygulamanın kısa süre içerisinde devreye gireceğini duyurdu. Birlikten berekete uygulaması ile birlikte artık vatandaşlar daha uygun fiyatlı gıda alabilecek.

Reklam
Reklam

Ekonomik kriz ile birlikte başlayan zamlar nedeniyle vatandaşlar gıda almakta güçlük çekerken Hazine ve Maliye Bakanlığı vatandaşların daha ucuz gıda alabilmesi için yeni uygulamasını duyurdu. Hazine ve maliye bakanı Nurettin Nebati, anlık ürün takibi yapılabilecek olan dijital ürün takip sistemi ve birlikten berekete uygulamasını duyurdu. Uygulamaların devreye girmesi ile beraber aşırı şişirilmiş fiyatlar takip edilecek. Aynı zamanda stokçuluk ortadan kalkacak, bakanlık ürünlerin fiyatlarını anlık olarak görebilecek. Ucuz gıda son dakika gelişmeleri ve merak edilenler haberimizin devamında…

Hazine ve Maliye Bakanlığı, ucuz gıda konusunda yeni adımlar atmaya devam ediyor. Bakanlık, vatandaşların ucuz gıdaya kolay ulaşabilmesi için yepyeni bir uygulamayı devreye alıyor. Anlık ürün takip sistemi ve birlikten berekete uygulaması sayesinde artık vatandaşlar kolaylıkla uygun fiyatlı ürün bulabilecek aynı zamanda ürünlerin fiyat artışı da bakanlık tarafından kolayca takip edilebilecek. Uygulamada, yeni markalar, yeni ürünler, öne çıkan indirimli ürünler gibi birçok alan da yer alacak. Ayrıca satış noktaları ve ürün kategorileri de filtrelenecek. Birlikten berekete uygulaması, vatandaşların yapacağı toplam alışveriş tutarında otomatik olarak hesaplayacak ve en ucuz ürünün en yakın nerede olduğunu gösterecek. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada mobil uygulamaların altyapısının hazırlandığı duyuruldu. Uygulama tamamlandıktan sonra hemen devreye alınacak.


 

Dijital ürün takip sistemi geliyor


Hazine ve Maliye Bakanlığı Nurettin Nebati, basın mensuplarının ekonomik durum ve gıda fiyatlarındaki artış konusundaki sorularını yanıtladı. Bakan Nebati, en fiyatların seyrini takip etmek hem de stokçuluğu önlemek amacıyla Bakanlık koordinasyonunda dijital ürün takip sistemi çalışmalarının yürütüldüğünü açıkladı. Özellikle döviz kurlarında istikrara çok önem verdiklerini belirten bakan Nebati, ilerleyen günlerde ortaya konulacak olan yeni enstrümanlar sayesinde piyasalardaki istikrarın kalıcı hale getirileceğini dile getirdi. Dijital ürün takip sistemi sayesinde artık ürünlerin tarladan çıkıp kullanıldığı yere kadar takip edilebileceğini söyleyen Hazine ve maliye bakanı, Mayıs ayında bu yöndeki çalışmaların tamamlanacağını dile getirdi.
 

Ucuz gıda için atılan adımlar


Hazine ve maliye bakanı en ucuz gıda hem de enflasyonla mücadele kapsamında hükümetin bugüne kadar hakkını adımları da sıraladı. İşte atılan adımlar;
* Gıda ürünleri, temel ihtiyaç maddeleri ve tarımsal sulama ile meskenlerde kullanılan elektrikte KDV indirimi yapıldı.
*İç piyasada arz güvenliğini sağlamak amacıyla bazı bakliyat ürünlerine, yemlik ürünlere, karkas et ve yağlık bitkilere ihracat kısıtlaması getirdik. Bitkisel yağlarda 30 Haziran'a kadar gümrük vergisi sıfırlandı.
*Gıda arzında istikrarı temin etmek için tedbirlerimizi üretim aşamasından başlatıyoruz. Bunun en tipik örneğini tarım ürünlerine yönelik rekolte ve fiyat gelişmelerini önceden tespit etmek üzere oluşturulan Erken Uyarı Sistemi'nde görüyoruz.
*Tarımsal üretimi desteklemek için çiftçilerimize modern basınçlı sulama sistemi yatırımlarına yönelik 7.5 milyon liraya kadar kredi imkanı sağladık.