Bakanlık fırsatçılar için harekete geçti! Marketlere denetim sıklaştı

TAKİP ET

Son zamanlarda artan enflasyon rakamlarını fırsat bilerek temel gıda başta olmak üzere pek çok üründe sürekli zam yapılıyor. Bu durumun önüne geçebilmek için bakanlık kolları sıvadı.

Reklam
Reklam

Esnaflar artan enflasyon oranlarını fırsat bilerek, satışa sundukları ürünlerin fiyatlarını gerekenden çok daha fazla zama tabi tutuyorlar. Bu durum alım gücü düşüşte olan ülkemizi daha fazla xora sokmaktadır. Bakanlık kolları sıvadı.

Denetimler artırılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın asgari ücrete yapılan zammı açıklamasının ardından başta gıda olmak üzere tüm sektörlerde haksız yere yapılan zam oranlarının önüne geçebilmek için bakanlık kırmızı alarmı verdi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın 2023 yılı için asgari ücreti açıklamasının ardından birçok fırsatçı gün yüzüne çıkacaktır. Ürünlerde yapılan fazla zam artışlarına yönelik olarak gerekli önlemleri alıp fırsatçıların halkımızı zor durumda bırakmasına izin vermeyeceğiz. Bu kapsamda gereken denetimleri sıklaştırdık. Halkımızın bakanlığımızın sitesine yaptığı şikayetlere yönelik olarak denetimleri sıklaştıracağız.”