Bakanlıktan ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara 1296 TL destek müjdesi geldi!

TAKİP ET

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapılan nakit destek ödemelerine kimler nasıl başvuruda bulanabilir? Hangi kurumlar nakit para desteği sağlamaktadır? Hangi kurumlar tarafından aylık ya da tek sefer olmak üzere devlet desteği sağlanmaktadır? İşte 2022 yılı nakit para yardım detayları..

Reklam
Reklam

Nakit para şeklinde yapılan yardm ödemeleri özel durumu olan, çalışamaz halde olan ve herhangi bir sosyal güvencesi olmayan hanelere yapılmaktadır. Hne içinde yaayan aile bireylerinin hiçbir şekilde bir geliri olmaması halinde aylık olarak düzenli bir şekilde destek parası verilmektedir. Fakat, ailenin içinde bulunduğu bu durum geçici bir durum ise de bu ödemeler sadece tek sefere mahsus olmak üzere yapılmaktadır.

Hangi kurumlar tarafından yardım yapılmaktadır?
Sosyal yardım programları dahilinde yaılmakta olan destek ödemelerinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı temel kurum pozisyonu olarak en başta yer almaktadır. Bakanlığa bağlı olan Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ise ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza yapılan bu destekleri ulaştıran birim konumunda yer almaktadır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları da bu yardım ve desteklerin ilgili vatandaşlarımıza ulaşmasını sağlayan arac kurum olarak yer alıyor.

2022 yılında hangi yardım programlarından yararlanılmaktadır?
2022 yılında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılmakta olan desteklerden faydalanmak isteyen ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar ile bu konuda araştırma yapan vatandaşlar için sağlanmakta olan nakit para yardımlarının birkaçını ödeme detayları ile birlikte sizlere bu yazımızda paylaşıyoruz. İşte 2022 yılına ait olan nakit para yardım programları;
* Eşi vefat etmiş olan kadın vatandaşlarımıza yönelik olarak yapılan düzenli nakit para yardımı programı 2 ayda bir olmak üzere ödenmetedir.
* Öksüz ve yetim yardımı; anne vefat etmiş ise babaya, baba vefat etmiş ise anneye, hem anne hem de baba vefat etmiş ise o zaman da çocuğa bakan kişiye nakit yardımı yapılmaktadır.
* Muhtaç halde olan asker ailelerine yönelik olarak yapılan düzenli nakit yardımı programı ödemesi ise aylık olarak yapılmaktadır.
* İşe yönlendirme yardımı yılda 3 kere olmak üzere ödenmektedir.
* İşe başlama yardımı yılda 1 kere olmak üzere ödenmektedir.
* Elektrik tüketim desteği aylık olarak yapılmaktadır.
* Yaşlı ve Engelli aylığı ise aylık olarak ödenmektedir. Engelli maaşı 2022 yılı itibari ile 1552 TL oldu ve 2022 yılında 65 yaş maaşları da 1296 TL olaak belirlenmiştir.

Nakit para yardım başvuruları nasıl yapılmaktadır?
İhtiyaç sahibi olan vatandaşlarımız devlet tarafından yapılmakta olan sosyal yardımlar için e - Devlet sistemi üzerinden gerekli olan başvuru işlemlerini kolaylık ile yapabilmektedirler. E - Devlet sistemi üzerinden byardım başvuru işlemini yapamayan vatandaşlarımız ise başvurularını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı birimlerinden yapabilirler. Bu birimler ise kaymakamlık binaları içinde yer almaktadırlar.

sosyal yardım ihtiyaç sahiplerine 1296 TL destek yardımı bakanlıktan ihtiyaç sahiplerine destek yardımı aile ve sosyal hizmetler bakanlığı sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı