Bakaya itiraz dilekçesi nasıl yazılır? 2022 bakaya itiraz dilekçesi örneği

TAKİP ET

Zorunlu askerlik hizmetini yapmayan kişilere idari para cezası verilmektedir. Bu kişiler kendilerine verilen cezaya itiraz etmek amacıyla 2022 bakaya itiraz dilekçesi örneğini internet üzerinden araştırıyor. Peki bakaya itiraz dilekçesi nasıl yazılır? Yanıtı haberimizde...

Reklam
Reklam

Türkiye’de 20 yaşın üzerindeki her erkek vatandaşın yapması zorunlu olan hizmetlerden birisi askerliktir. 20 yaşına girmesine, erteleme veya muaf şartlarını karşılamamasına rağmen askerlik hizmetini yerine getirmeyen kişilere bakaya adı verilir ve 1111 sayılı Askerlik Kanunu’nun 86. Maddesi uyarınca bu kişilere idari para cezası uygulanmaktadır. Söz konusu cezanın haksız yere kendisine uygulandığını düşünen vatandaşlar arama motorları üzerinden ‘’2022 bakaya itiraz dilekçesi örneği’’ terimlerini araştırıyor. Peki bakaya itiraz dilekçesi nasıl yazılır?

Bakaya İtiraz Dilekçesi Nasıl Yazılır?
Bakaya bir diğer adıyla yoklama kaçağı olarak ceza alan kişiler bu cezaya itiraz etmek için mahkemeye başvuru yapmalıdır. Kişi başvuru yaparken kendi celp döneminde neden gidemediğini dilekçesinde belirtmeli ve bununla birlikte gerekli diğer ek belgeleri de mahkemeye teslim etmelidir. Bakaya itiraz dilekçesinin nasıl yazıldığı yoklama kaçağı olarak ceza alanların merak ettiği konular arasında yer almaktadır. İşte bakaya itiraz dilekçesi örneği:
NÖBETÇİ SULH CEZA HAKİMLİĞİNE

……

İTİRAZ EDEN             :  …….. T.C……..
İTİRAZA KONU 
TUTANAK                  :
TANZİM TARİHİ       :
TEBELLÜĞ TARİHİ  :
KONU                             : Bakaya İtiraz Dilekçesi
AÇIKLAMALAR


 
….. Kaymakamlığı/….. İdare kurulu … Evrak numaralı bakaya idari para cezası tutanağına itirazım hakkındadır.

Ceza tesis edilen idare kurulu tutanağının aksine, sevke tabi olduğum celp döneminde mazeretim bulunduğu için sevk işlemi yaptıramadım ve mazeretime ilişkin belgeleri askerlik şubesine ibraz ettim.


 
Bakaya durumuna düştüğüm için “Yakalanarak şubeye teslim edildiği” iddiası tamamen gerçek dışıdır. Mazeretimin ortadan kalkmasıyla kendiliğimden şubeye teslim oldum.

Bu bakımdan hakkımda …. Kaymakamlığı/….. idare kurulu tarafından verilen idari para cezası usul ve yasaya aykırıdır.

NETİCE VE TALEP :

Yukarıda arz ettiğim nedenlerle mahkemenizce yapılacak araştırmalar sonucu söz konusu bakaya cezasına dayanak teşkil edenlerin gerçeği yansıtmadığının tespiti ile, hakkımda verilen bu haksız idari para cezasının kaldırılmasına karar verilmesini arz ve talep ederim. 

…./…../2021

İtiraz Eden (Ad Soyad İmza)

bakaya itiraz dilekçesi yoklama kaçağı askerlik celp bakaya itiraz dilekçesi örneği