Bakır eşyalarınızı zarar vermeden temizlemenin en iyi yolu

TAKİP ET

Doğal ürünler parlaklığı geri kazanmak için mükemmeldir. Özellikle bakır eşyalar temizliği en zor eşyalar arasındadır. Ama onları da temizlemenin kolay yolu vardır. İşte bakır eşyalarınızı zarar vermeden temizlemenin en iyi yolu…

Reklam
Reklam

Belki de yıllar geçtikçe evin tozundan bronz eşyalarınız kirleniyor, rengi atıyor ya da yeşile dönüyor; hatta bazı parçaların paslanmaya başlaması bile mümkündür. Merak etme! Evinizde mutlaka bulunması gereken ürünlerle bronz temizliğini çok kolay bir şekilde anlatacağız, böylece çok fazla para harcamayın ve diğer öncelikler için tasarruf edin.

BRONZ TEMİZLEMEK İÇİN 5 ÜRÜN

Amonyak İle

Bu ürünün kullanımı hassastır, bu nedenle gazların solunum yollarını veya gözleri etkilememesi için önce eldiven ve koruyucu maske takın ve ayrıca yayılan kokuların etkili olmaması için temizliği havalandırılan bir alanda yapmak gerekir.

Bir ölçü su ve bir ölçü amonyak ile bir kaba doldurun ve bronz nesneyi 5 dakika bekletin; çözümün biraz kararmaya başladığını göreceksiniz ama paniğe kapılmayın çünkü istenen etkiyi yapıyor demektir. Bu süre geçtikten sonra nesneyi çıkarın ve temiz suyla durulayın; Hala temizlenmesi gereken parçalar olduğunu düşünüyorsanız, 5 dakika daha ıslatın. Çıkarın, durulayın ve kurulayın.

Bronz temizlemek için uygulayabileceğiniz başka bir yol da bir kaba amonyak, limon, su ve sirke doldurmaktır. Gereken süre aynı, 5 dakika; süslemenize veya eşyanıza parlak bir görünüm verirken temizlik daha derin olacaktır.

Kabartma Tozu İle

Kabartma tozu çok amaçlı bir üründür: Yemek pişirmek, yüzeyleri dezenfekte etmek, ağartıcı olarak, mide ekşimesi veya hazımsızlığı tedavi etmek, kafa derisindeki fazla yağı gidermek, akne kontrolü için doğal bir tedavi olarak. İlgilendiğimiz durumda, temizlik çok güçlüdür çünkü yağ, toz veya kir gibi organik bileşikleri çözen bir asit pH içerir. Aşındırıcı olmasına rağmen nesnelere zarar vermez. Cildi etkileme riski yoktur, bu nedenle kullanımı güvenlidir. Bronz elementi temizlemek için 1 litre su ve bir yemek kaşığı karbonatı karıştırıp yarım saat kaynattıktan sonra akan suyla yıkayıp kurulayın; parlak olacak!

Kabartma tozu ile limon suyunun füzyonu da özellikle bozuk para temizliğinde etkili olacaktır. Bu modda, metalinizi ılık suyla yıkamalı, ardından iki malzemeyi bir macun haline getirmeli ve temiz olduğunu görene kadar nesneye dairesel hareketlerle sürmelisiniz. Limonun oldukça asidik olduğunu unutmayın, bu nedenle kuru cildiniz varsa eldiven giymek en iyisidir.

Tuzlu mu olsun

Bu iş için eşit miktarda tuz ve un ile bir krema yapmanız ve ardından diş macunu kıvamına gelene kadar bir miktar beyaz sirke eklemeniz gerekecek. Temizlenecek metalleri, toz veya konsantre kir kalıntılarını çözecek şekilde ılık suyla yıkayın, kurutun ve karışımla ovalamaya başlayın; bir bez kullanmalısınız, ancak bir fırça tercih ederseniz, yüzeyi çizmemesi için yumuşak kıllardan olmalıdır.

Parlatmak için en az 5 dakika dairesel hareketler uygulayın; eski rengine ve eski parlaklığına nasıl döndüğünü gözlemleyeceksiniz. Yeşilimsi veya kararmış renk devam ederse, nesneyi bulaşmış macunla 30 dakika bırakın, durulayın ve kuru cilalamaya devam edin.

Coca Cola İle

Coca-Cola, mutfağınızın olmazsa olmazı olabilecek bir içecek ama aynı zamanda güçlü bir temizleme işlevi olduğunu biliyor muydunuz? Bu, fosforik ve karbonik asit bileşiminden kaynaklanmaktadır; sadece bronz temizliğinde değil, giysilerdeki lekelerin çıkarılmasında, camların parlak kalmasında, boya lekelerinin çıkarılmasında, tuvaletlerdeki kirecin çıkarılmasında ve hatta ilaçlamada da faydalı olacaktır.

Bronz eşyalarınızı dezenfekte etmek için, bu içeceğin olduğu bir kaba daldırmanız, birkaç saat beklemeniz ve ardından ılık suyla yıkamanız yeterlidir. Başka bir prosedür, bir bezi Coca-Cola ile ıslatmak ve dairesel hareketlerle ovalamaktan ibarettir.

Diş Macunu İle

Yeşil lekeleri veya kiri diş macunu ile çıkarmanın iki yolu vardır. Birincisi bu ürünle dairesel hareketlerle cilalamak; ikincisi ise macunu bronz üzerinde 15 dakika bekletmek, ılık suyla durulamak ve son olarak cilayı kurutmaktır.

PAS GİDERME FORMÜLÜ

Bronz Temizlemek İçin Ketçap

Ketçabın metallerinizdeki pası doğal olarak gidermenize yardımcı olacağına inanamayacaksınız. Bu mümkündür çünkü nem veya su tarafından oluşturulan yüzeysel kırmızımsı tabakayı temizleyerek etki eden domates asitlerinden oluşur. Süslemenizi, tencerenizi, madeni paranızı veya bronz mücevherinizi sosu bulaştırmanız, iyice ovalamanız, ardından durulamanız ve kurutmanız yeterlidir. Temizleme süresi, yüzeyin ne kadar oksitlendiğine bağlı olacaktır, genellikle 5 dakikayı geçmez. Ketçapı 30 dakika bekletmeyi, durulamayı ve tercihen mikrofiber bir bezle bir bezle kurulamayı da seçebilirsiniz.