Balık sevenlere müjde geldi! Palamutun ardından hamsi de alıcısı ile buluşmak için tezgahlara geldi! hamsinin kilosu ne kadar?

TAKİP ET

Karadeniz’de yaşanan palamut bolluğu yüzünden hamsi fiyatları 110 TL’ye kadar çıkmıştı. Hamsi tezgahlara geri dönüyor. İşte hamsinin güncel fiyatları…

Karadeniz gibi hamsi bolluğu içerisinde olan bir bölgede kilosunun 110 TL’den başlaması müşterileri biraz üzüyordu. Ancak palamutun ardından hamsi bolluğu yeniden başlıyor. Düzce’de hamsi 25 TL’den satışa başladı ve bu fiyatlar hem alıcının hem de satıcının yüzünü güldürmeyi başardı.

Karadeniz’de palamut bolluğu yaşandı

Karadeniz’de sezonun başlamasından bu yana palamutta yaşanan bolluk hamsinin az olmasına sebep olmuş, bu durum da tezgahlara yansıyarak alıcının cebini yakmaya başlamıştı. Birkaç gün öncesine kadar kilosu 110 TL’den alıcısı ile buluşan hamsi, bugünlerde 25 TL’den tezgahlarda yer ediyor. Düzce’nin Akçakoca ilçesinde denize açılan balıkçıların geri dönerken yüzleri gülüyor. Kasa kasa hamsi ile dönen balıkçılar tezgahlardaki boş kalan hamsilerin yerlerini de artık doldurabiliyor.

Uzun süredir beklediğimiz bir şeydi

Vatandaşların dört gözle tezgahlarda hamsiyi görmek istediğini belirten balıkçılar; “palamut mevsimi yavaştan kapanmaya başladı, hamsi de ufaktan kendini göstermeye başladı. Bu durum uzun zaman beklediğimiz bir şeydi.” sözlerini kullandı ve devamında şu ifadelere yer verdi:

Bunlar en dip fiyatlar, daha da düşmez

“Fiyatlarda daha fazla düşüş olmaz, şu an satışa sunulan rakamlar zaten en dip fiyatlar. Palamut mevsimi uzun sürdü, hamsi bu kadar bol olmaz. Şuanda çinekop, istavrit, barbun ve mezgit gibi balıklarımız da tezgahlarda yer ediyor. Palamutun ardından çeşitlilik arttı”