Balıkesir'de domuz istilası! 5 dönüm araziye zarar verdiler

TAKİP ET

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde kış mevsiminin yüzünü göstermesi ile aç kalan domuzlar sahile kadar indi. 5 dönüm yeşil alan büyük zarar gördü!

Reklam
Reklam

Balıkesir’de yaz turizminin önünde gelen Burhaniye ilçesinin Pelitköy sahil şeridi domuz istilasına uğradı. Yaz aylarının bitmesi ile boşalmaya başlayan tatil köyünde aç kalan domuzlar her sene olduğu gibi bu sene de sahile inerek piknik alanına çevrilmiş 5 dönüm yeşil araziye sarar verdiler.

4 kilometre uzunluğunda alan zarar gördü

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinin kışın boşalmasını fırsat bilen ve aç kalan domuzlar Pelitköy’de sahil şeridine inerek yaklaşık 4 km uzunluğundaki 5 dönüm yeşil araziyi talan ettiler. Bu durum o bölgede yaşayan ve akşamları yürüyüşe çıkan Pelitköy halkını da korkuttu.

Düzenleme çalışmaları başladı

Domuzlar geceleri bulundukları bölgelerden sürüler halinde kırsala inerek kendilerine yiyecek bulma çabası ile sahilde buldukları sulu yeşil alanları burunları ile kazıyor. Bu durum her yıl yaşanıyor ve oluşan maddi hasar çok büyük. Maddi hasarın yanında kullanılamaz hale gelen alanlarda ise iş gücüne çok fazla ihtiyaç var. Burhaniye Belediyesi gereken onarım işlemlerine başlamış durumda. Burhaniye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Emel Göktekin, konu ile ilgili olarak alanların yeniden temizlendiğini toprağın tasviye edilerek yeniden tohumlandırıldığını ancak bu durumum geçici bir çözüm olduğunu vurgulayarak bu sorunun her sene yaşandığını dile getirdi.