Balıkesir'de orman yangını! Havadan ve karadan müdahale başladı

TAKİP ET

Datça ve Çeşme'de meydana gelen orman yangınlarının ardından bu kez de Balıkesir'den yangın haberi geldi. Balıkesir'in Kepsut ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale başladı. Ekiplerin müdahale ettiği yangını söndürme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Reklam
Reklam

Datça ve Çeşme’de meydana gelen orman yangınlarının ardından bu kez de Balıkesir’den yangın haberi geldi. Balıkesir’in Kepsut ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale başladı. Ekiplerin müdahale ettiği yangını söndürme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Kepsut ilçesine bağlı Karagöz kırsal mahallesi yakınlarında başladığı bildirilen orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Yangının ihbarı üzerine bölgeye 7 helikopter ve 2 uçak sevk edildi. Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı yangın söndürme ekiplerinin de bölgede çalışmalarına devam ettiği aktarıldı. 

Kepsut'ta Orman Yangını

Yaz aylarının kabusu haline gelen orman yangınları maalesef bu yıl da devam ediyor. Datça ve Çeşme'de meydana gelen orman yangınlarının ardından bugün bir yangın haberi de Balıkesir'in kepsut ilçesinden geldi. Kepsut'a bağlı Karagöz kırsal mahalle yakınlarında çıkan orman yangınına müdahale için 7 helikopter ve 2 uçak sevk edildi. Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı yangın söndürme ekiplerinin de müdahale ettiği yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Bursa'dan Da Yandın Haberi Geldi

Kepsut ilçesindeki yangın haberinin ardından bir yangın haberi de Bursa'dan geldi. Bursa'nın Mudanya ilçesinde zeytinlik alanda başlayan yangına havadan ve karadan müdahale edildiği bilgisi paylaşıldı. Mudanya ilçesine bağlı Çepni Mahallesi'nde bulunan zeytinlik alanda henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangına hem havadan hem de karadan müdahale edildi. Yangının kontrol altına alındığı bilgisine yer verildi.

İzmir ve Çanakkale'de Orman Yangını

Öte yandan İzmir ve Çanakkale'den de yangın haberleri geldi. İzmir'in Gaziemir ilçesinde başlayan orman yangınına havadan ve karadan müdahale edildiği aktarıldı. Sarnıç Mahallesi yakınlarında çıkan orman yangınına müdahale devam ederken karayolunun da tedbir amacıyla trafiğe kapatıldığı öğrenildi. Çanakkale Gelibolu Yarımadası'nda Anzak Koyu mevkiinde de saat 15.45 sularında saman yüklü bir tırın bilinmeyen bir sebepten alev aldığı öğrenildi. Tır sürücüsü aracı yol kenarına çekti ve bunun üzerine alevler ormanlık alana sıçradı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Yangının kontrol altına alındığı öğrenilirken soğutma çalışmalarının devam ettiği bilgisine ulaşıldı.