Ballon D'Or ödülü sahibini buluyor. Altın Top ödülünü kim kazandı? Altın Top ödül töreni yılın oyuncusu kim?

TAKİP ET

Her yıl düzenlenen ve yılın en iyi oyuncusuna verilen Ballon D'Or (Altın Top) ödülü sahibini buluyor. Sezonu en iyi tamamlayan kişinin alacağı Altın Top ödülünde bu sene en büyük iki aday Lewandowski ve Messi olarak görülüyor. Pek çok kişinin merakla beklediği ödül töreninde Altın Top (Ballon d'Or) kim kazandı? Ballon D'or UEFA yılın oyuncusu kim oldu, adaylar kimler? soruları araştırılıyor. İşte merek edilen tüm detaylar…

Reklam
Reklam

Her sene France Football dergisi tarafından düzenlenen ve yılın en iyi oyucusuna verilen Ballon D'Or (Altın Top) ödülü sahibini yine sahibini bulmak için bekliyor. 2021 Altın Top ödülüne aday 30 futbolcu France Football dergisi tarafından belirlendi. Kimin kazanacağı merak konusu olurken, adaylar arasında ödülü 6 kez kazanan Lionel Messi ile 5 kez kazanan Cristiano Ronaldo yer alıyor. Messi ve Ronaldo dışında bu sene listede Bayern Münih'ten Robert Lewandowski de yer aldı. Peki, Altın Top (Ballon d'Or) kim kazandı? Ballon D'or UEFA yılın oyuncusu kim oldu, adaylar kimler? işte tüm detaylar…

Altın Top (Ballon D'or) Kim Kazandı?
Her sene France Football dergisi tarafından düzenlenen törende bu sene kim ödül sahibi olacak. Açıklanan 30 kişilik listenin ardından adaylar için oy kullanma süreci sona erdi.

Birçok kişi tarafından oylanan liste de hangi adayın ödülü kazanacağı merak ediliyor. Farklı ülkelerden gazeteciler, milli takım teknik direktörleri ve kaptanları kazananı belirlemek için oy kullanma sürecini tamamladı. Bu sürecin tamamlanmasının ardından bugün Türkiye saati ile 22.30'da düzenlenen törenle Altın Top ödülü sahibini buluyor.





2021 Ballon D'or Ödülünün Sahibi Lionel Messi Oldu!


Yapılan oylama sonucunda Ballon d'Or ödülünü kazanan isim Lionel Messi seçildi. Daha önce 6 kez Altın Top ödülünü kazanan yetenekli futbolcu bu sene de kazanarak 7. Ödülünü aldı.


Yılın oyuncusu seçilen Goat lakaplı Messi, 2021 Ballon d'Or ödülünü kazanmasının ardından yaptığı konuşmada şu sözleri sar etti: “Bugün burada, Paris’teyim. Çok mutluyum, gerçekten çok mutluyum, gerçekten savaşmaya devam etmek ve yeni hedeflere ulaşmak istiyorum. Kaç yıl daha bilmiyorum ama gerçekten çok eğleniyorum. Barça, Paris ve Arjantin’deki takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” 


Paris’te düzenlenen ödül törenin de bu sene kazananı Lionel Messi olurken Cristiano Ronaldo, oylamada 6. sırada yer aldı.


Ödül töreninde Kadınlar Ballon d'Or'u kazanan isim ise Barcelonalı oyuncu Alexia Putellas oldu.



Ballon d'Or'da ödül töreninde yılın kulübü ise Chelsea seçildi.




Yılın Forveti Lewandowskı!

France Football dergisi tarafından düzenlenen yarışmada bu sene ilk defa “Yılın Forveti” ödülü verildi. Ballon d'Or ödül töreninde ilk deva verilen “Yılın Forveti” ödülünün kazananı Bayern Munih'in Polonyalı golcüsü Robert Lewandowski oldu.


Lewandowski, ödülünü aldıktan sonra şu sözleri aktardı: "Burada olduğum içim çok gururluyum. Her zaman gol atmaya hazır bekliyorum ve maç kazandıran golü atmayı umuyorum. Pandemi sonrasında burada olmak gurur verici. Takım arkadaşlarıma teşekkür ederim çünkü onlar sayesinde goller atıyorum." 



Kopa Trophy Kazananı Pedrı Oldu!



21 yaş altı en iyi oyuncuya verilen Kopa Trophy bu sene sahibini buluyor. Altın Top ödül töreninde yılın en iyi 21 yaş altı oyuncusu tarafından alınan 2021 Kopa Trophy'nin sahibi Barcelona'nın İspanyol futbolcusu Pedri oldu.



2019'da verilmeye başlanan Yashin Ödülü'nün ilk yıl Liverpool'un Brezilyalı kalecisi Alisson tarafından kazanılmıştı. Ödül geçen yıl pandemi nedeniyle verilmemişti. Bu yıl Yashin Ödülü'nün kazanı Donnarumma oldu. Tarihte bu ödülü kazanan ikinci oyuncu olan Donnarumma başarı basamaklarını bir bir tırmanarak rakiplerini eledi.

Ballon DOr Ballon DOr ödül töreni Ballon DOr ödül kazananı kim Ballon DOr ödülünü Lionel Messi kazandı Lionel Messi Donnarumma Pedri Alexia Putellas Robert Lewandowski