Balotelli'ye 5 milyon Euro teklifi! İtalya'da transfer radarına girdi!

TAKİP ET

Adana Demirspor'da kendisini bulan Mario Balotelli küllerinden tekrar doğdu. Balotelli, ülkesi İtalya'nın radarına girdi.

Reklam
Reklam

Mario Balotelli’nin Adana Demirspor’da başarılı bir futbol kariyeri sürdürdüğü ve adeta küllerinden yeniden doğduğu gözerden kaçmadı. Başarılı bir sezon geçiren futbolcu, ülkesi İtalya’nın transfer radarına girdi. İtalya basını, Mario Balotelli’nin Seria A’da kalmayı başaran Spezia’nın yıldız santrforu, transfer etmek istediği iddiaları söz konusu.
Spezia’nın, Mario Balotelli için 5 milyon Euro gibi bir rakamı gözden çıkardığı da iddialar arasında. 31 yaşındaki başarılı golcünün Mavi Şimşekler ile 2024 yılına kadar kontratı bulunduğu da biliniyor.
Bu sezon oynadığı maç sayısı 32 olan futbolcu 14 gol ve 6 asist yaptı. Uzun bir aradan sonra gösterdiği bu performans ile İtalya Milli Takımı’na davet aldığı söyleniyor.
 Mario Barwuah Balotelli kimdir?
1990 doğumlu olan Balotelli, santrfor mevkinde oynayan Gana asıllı İtalyan bir futbolcudur. Süper Lig takımlarından birisi olan Adana Demirspor’da forma giyen Mario Balotelli, şimdi tekrar İtalya milli takımına davet almıştır.

Kariyerine ilk olarak Lumezzane’de başlayan, sonrasında iki kere Barcelona altyapısında denenmiştir. 2007 yılında Inter ile sözleşme imzaladı, ancak Balotelli’yi takıma getiren Roberto Mancini disipinsiz davranışlarından dolayı takımdan ayrıldı. Balotelli’nin yeni hocası Jose Murinho ile de iyi olmayan ilişkiler içerisinde olduğu duyulmuştu.
Mart 2010 tarihinde Balotelli’nin bir İtalya TV programı olan Strisci la Notizia’da kendisinin Milan taraftarı olduğunu söylemesinden sonra işler iyice karıştı.  Dolayısıyla Inter’de uzun bir kariyer olasılığı sona erdi. Ağustos 2010 tarihinde Manchester City ile sözleşme imzaladı ve bunun ardından Fildişi Sahili’nde yapılan dostluk maçında İtalya milli takım formasını ilk kez giydi.
Manchester City’den Demirspor’a
Manchester City’den sonra Milan’a transfer olan başarılı futbolcu ardından Liverpool, Nice, Olimpik Marsilya, Brescia, Monza kulüplerinde yer aldı. 7 Temmuz 2021 tarihinde ise Adana Demirspor’a transfer oldu ve 3 yıl için sözleşme yapıldı. Şimdiyse İtalya milli takımına Roberta Mancini tarafından tekrar davet aldı.