Banabikurye ne iş yapar? Banabikurye maaşları ne kadar? Banabikurye iş başvurusu nereye yapılır?

TAKİP ET

Teknoloji ile birlikte alışveriş yapma şeklimizde de değişiklikler yaşandı. İnternetin getirdiği yeniliklerden birisi olan kurye hizmeti hayatımızın bir parçası oldu. Bir yerden veya şahıstan başka bir yere veya şahsa gıda ürünleri veya farklı ürünleri ileten veya teslim eden kişiye kurye denilir. Peki, Banabikurye ne iş yapar? Banabikurye maaşları ne kadar? Banabikurye iş başvurusu nereye yapılır? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı…

Reklam
Reklam

İnternette alışveriş yapmak artık hemen hemen herkesin tercih ettiği bir yöntemdir. Özellikle pandemi sürecinde bulaş riskini azaltmak için birçok kişi uygulamalar üzerinden alışveriş yapmaya başladı.  Günümüzde bu faaliyeti gerçekleştiren birçok kurum veya kuruluş bulunur. Bu kuruluşların en güvenilirlerinden birisi de Banabikurye’dir. Banabikurye kullanıcı dostu mobil arayüzü ile müşterilerine rahat bir kullanım deneyimine olanak sağlıyor. Ayrıca Banabikurye, kuryelerinin bazı kurallara uymasını da istiyor. Bu kurallara uyulmadığı takdirde ise kuryelere çeşitli yaptırımlar uygulanabiliyor. Bu yaptırımlardan birisi ise sistemden süreli veya süresiz olarak uzaklaştırılma cezasıdır. Bu sayede müşteri memnuniyeti üst düzeyde tutularak kaliteye önem veriliyor. Peki, Banabikurye ne iş yapar? Banabikurye maaşları ne kadar? Banabikurye iş başvurusu nereye yapılır? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı haberimizde…

 

Banabi Nerelerde Var?

Banabikurye, 2012 yılında kurulmuş ve bugün tam olarak 11 tane ülkede faaliyet gösteren taşımacılık ve kurye hizmeti veren bir kuruluştur. Uygulaması üzerinden kuryeler ile müşterileri buluşturan bir hizmet sunuyor.

Banabikurye uygulaması vasıtasıyla her gün motorlu ve araçlı kuryeler ile binlerce gönderi teslim ederek müşterilerin ve kuryelerin kaliteli bir deneyim yaşaması sağlanıyor.

 

Banabikurye Ne İş Yapar?

Banabikurye, bünyesinde çalışan motorlu kuryeler vasıtasıyla mobil uygulama üzerinden gelen isteklere yönelik siparişleri teslim ediyor. Bu sayede kullanıcılar evlerinden çıkmadan oturdukları yerden istedikleri ürünün siparişini vererek kaliteli bir kurye hizmetini deneyimliyor.

 

Banabikurye Günde Kaç Saat Çalışır?

Banabikurye’de kurye olmanın şartları arasında belirli bir saat çalışma zorunluluğu bulunmuyor. Bundan dolayı kuryeler belirledikleri saat aralıklarına göre uygun saat dilimlerinde kurye hizmeti verebilirler. Bu sayede kuryelerin rahat bir şekilde hizmet vermesine olanak sağlanıyor.

 

Banabikurye Maaşları Ne Kadar?

Banabikurye bünyesinde çalışan kuryelerin aldıkları maaşlar değişkenlik gösteriyor. Tamamen kuryenin kendi çalışmasına bağlı olarak değişen miktarlarda ücretler veriliyor. Bundan dolayı da sabit ücretli çalışan kuryelere nazaran Banabikurye’deki kuryeler oldukça iyi bir maaş elde edebiliyorlar. Çalışan kuryeler arasında net olarak 10 bin TL alanlar da var iken bu miktar net olarak ortalama 5 ila 6 bin TL arasında değişiyor. Bundan dolayı sistemde yapılan maaş ödemeleri tamamen çalışmaya ve emeğe dayalı bir model üzerinden işliyor.

 

Banabikurye İş Başvurusu Nereye Yapılır?

Banabikurye başvurusu yapmak için ilk olarak Banabikurye uygulaması telefona indirilir. Başvuru yaparken başvuruyu yapan kişiden İkametgah ve Adli Sicil Kaydı istenecektir. Bu belgeleri e-devlet sistemi üzerinden indirebilir ve daha sonrasında başvuru alanındaki ilgili yere PDF dosya biçiminde yükleyebilirsiniz.

İkinci olaraksa bir profil fotoğrafı göndermelisiniz. Göndereceğiniz profil fotoğrafı teslimat yapacağınız müşterilere görünür olacaktır bu nedenle fotoğrafınızı çekerken yüzünüzün net göründüğü, giydiğiniz kıyafetlerin düzgün olduğu bir fotoğraf yüklemelisiniz.

Başvurunun en son kısmında bulunan ‘Davet Linki’ isimli alan zorunlu değildir. Uygulama üzerinde bir kurye tarafından davet edilerek sisteme katıldıysanız o kuryenin davet kodunu bu bölüme girebilirsiniz. Bu sayede davet kodunu girdiğiniz kuryeyi destekleyerek yardımcı olabilirsiniz.

Yaptığınız başvurunun başında sistem tarafından gönderilen doğrulama yani onay kodunun belirli bir geçerlilik süresi bulunuyor. Eğer gerekli bilgileri doldururken azami süreyi aşarsanız başvuruyu gönderirken uygulama tarafından hata alabilirsiniz. Bundan dolayı yeniden onay kodu almanız gerekir.

Bu durumun önüne geçmek için ise hızlı bir şekilde bilgileri doldurabilirsiniz. Yapılan kurye başvuruları her gün çalışma saatleri esnasında yetkililer tarafından kontrol ediliyor. Yoğunluğa bağlı olarak yapılan başvuruların onaylanma süresi 1-2 gün olarak değişebiliyor. Eğer yaptığınız başvuruda gönderdiğiniz hatalı bir belge varsa bu belge onaylanmayacak ve size doğru belgeyi göndermeniz için 24 saat süre verilecektir. Bu süre içerisinde uygulama vasıtasıyla doğru belgeyi tekrardan gönderebilirsiniz.

 

Banabikurye Paket Başı Ücreti Ne Kadar?

Banabikurye’de çalışan her bir kurye her teslim ettiği sipariş başına ücret almaktadır. Bu ücret ile kurye ve müşteri arasındaki iş devamlılığı sağlanıyor. Kuryelere verilen bu paket başı ücreti değişkenlik göstermekle birlikte ortalama olarak 10 TL civarındadır. Bu sayede kuryelerin daha fazla ve rahat iş yapması sağlanıyor.

 

Banabikurye Olma Şartları Nelerdir?

Banabikurye olmak isteyen kişiler araştırma yapmaktadır. Banabikurye olabilmek için bazı şartları yerine getirmeniz gerekiyor. Bu şartları ise sırasıyla,şu şekildedir:

A2 veya A1 tipi motosiklet ehliyetine sahip olmanız gerekiyor. 

Lise mezunu veya daha yüksek bir eğitim seviyesine sahip olmanız gerekiyor.

Takım çalışmalarına ve esnek çalışma saatlerine adapte olabilmeniz gerekiyor.

Trafik kurallarına aşırı derece dikkat ederek motosiklet kullanmanız gerekiyor.

Daha önceden motorlu kurye işi hakkında tecrübe sahibi olmanız sizi diğer başvuru yapan kişilerin önüne geçirecektir. Bu sayede daha kolay bir şekilde işe katılabilirsiniz.

Bu şartlara uyarak mobil uygulama üzerinden başvuru yapabilirsiniz.

 

Banabi Nerelerde Var?

Banabikurye hizmeti birçok büyük şehirde aktif olup rahatlıkla kullanılabiliyor. Bu özelliği ile diğer birçok kurye hizmeti veren sistemlerin önüne geçiyor.

Banabikurye ne iş yapar Banabikurye Banabikurye maaşları ne kadar Banabikurye iş başvurusu nereye yapılır