Banka hesabı blokesi nasıl kaldırılır? Hesaba neden bloke konur?

TAKİP ET

Banka hesaplarına çeşitli sebeplerle konulan blokelerin nasıl kaldırıldığı bir çok insanın gündemini meşgul ediyor. Peki Banka hesabı blokesi nasıl kaldırılır? Hesaba neden bloke konur? Yanıtları haberimizde...

Reklam
Reklam

Kredi borçlarını ödemedikleri gerekçesiyle banka hesaplarına bloke konan kişilerin sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Bu sorunla boğuşan yüzbinlerce insan bankaların blokelerini nasıl kaldırabilecekleri konusunda düşüncelere dalmaya devam ediyor. Banka hesabına konan blokenin nasıl kaldırılabileceğini öğrenmek isteyen kişiler arama motorları üzerinden yaptığı araştırmalara hız vermiş durumdalar. Peki Banka hesabı blokesi nasıl kaldırılır? Hesaba neden bloke konur?
Hesaba Neden Bloke Konur?
Bankların hesaplara neden bloke koyduğu sorusu bir çok insanın merak ettiği konular arasında yer alıyor. İşte bankaların hesaplara bloke koyma nedenlerinden bazıları:
- İcra Dairesi’nin kamu kurumları, özel veya tüzel kişilere olan borçların icra aşamasına geçmesi dolayısıyla hesaplara bloke koyabilir.
- SGK’ya olan işveren prim ve diğer prim borçları banka hesabına bloke olarak dönmüş olabilir. 
- Vergi dairesine olan borçlardan dolayı banka hesabına bloke veya E-Haciz uygulanmış olabilir. 
- Hesaba kişinin kendisi dışında dolandırıcılık gibi sebepler amacıyla giriş yapılması durumunda banka tarafından hesap blokelenebilir. 
Banka Hesabı Blokesi Nasıl Kaldırılır?
Banka tarafından hesaplarına bloke konan kişiler söz konusu hesaplarıyla hiçbir bankacılık işlemi yapamazlar. Para gönderme, para çekme gibi bankacılık işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi için bankanın hesaba koyduğu blokenin kaldırılması gerekmektedir.
Bankanın hesaplara koyduğu blokenin kaldırılması için hesabın sahibi olan kişinin varsa kredi borçlarını ödemesi veya dolandırıcılık amacıyla hesabına giriş yapıldığını tespit etmesi durumunda bankanın müşteri hizmetleriyle temasa geçerek sorunu çözmelidir. Buradaki kilit nokta kişinin hesabına neden bloke konulduğunu öğrenmesidir. Bunun için de hesabın sahibi olan banka ile iletişime geçilmelidir. Gerektiği takdirde hesabın incelenmesi de sağlanmalıdır. İşte bankaların hesapları inceleyeceği durumlar:
- Dava sürecinde kişinin hesabı incelenebilir. 
- Yasa dışı bahis amacıyla kullanılma şüphesi bulunması durumunda kişinin hesabı incelenebilir. 
- Geriye dönük vergi incelemeleri için hesap incelenebilir. 

banka bloke bloke kaldırma icra kredi borç