Banka kredi sicilinin bozuk olması ne demek? Hangi bankalar sicili bozuk olanlara kredi verir? Kara listede olanlara kredi veren bankalar hangileridir?

TAKİP ET

Bankalardan kredi çekmek isteyen kişiler sicili bozuk olması durumunda kredi çekip çekemeyeceklerini merak ediyorlar. Sicili bozuk olması durumundan hangi bankaların kredi vereceği de merak edilmektedir. Peki, Banka kredi sicilinin bozuk olması ne demek? Hangi bankalar sicili bozuk olanlara kredi verir? Kara listede olanlara kredi veren bankalar hangileridir? Kara listede olanlara ne kadar kredi verilir? İşte yanıtı…

Reklam
Reklam

Daha önceden kredi çekmiş olan ve ödemelerini düzenli yapmamış olan kişiler bankalardan tekrar kredi çekmek istemesi durumunda zorlanmaktadırlar. Bu durumla karşı karşıya kalan kişiler de sicili bozuk olan kişilere kredi veren bankaların araştırmasını yapmaya başladı. Peki, Banka kredi sicilinin bozuk olması ne demek? Hangi bankalar sicili bozuk olanlara kredi verir? Kara listede olanlara kredi veren bankalar hangileridir? Kara listede olanlara ne kadar kredi verilir? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı haberimizde…

 

Banka Kredi Sicilinin Bozuk Olması Ne Demek?

Banka kredi sicili, kullanılmakta olan bir kredinin ya da kredi kartının ödemelerinin düzenli olarak yapılması ya da yapılmaması durumunda tüketiciye verilmiş olan finansal bir karnedir.  KKB kredi talebinde bulunan kişileri değerlendirmek amacıyla bu puanlama sistemini kullanır. Yüksek kredi notu (1500’ün üzeri) olan bir tüketici geri ödeme konusunda problemsizdir. Düşük kredi (900’ün altı) ise kredi alma ihtimali yok denecek kadar azdır. Kredi sicili tüketicinin krediyi ödeyip ödeyemeyeceğine dair bankaların ortak oluşturmuş olduğu bir sistemdir.

 

Hangi Bankalar Sicili Bozuk Olanlara Kredi Verir?

Pek çok insan nakit ihtiyacını karşılayabilmek için bankaların kapısını çalıyor, fakat bazı insanların kredi sicillerinin bozuk olmasından dolayı kara listede bulunması, kredi çekmesinde zorluk yaşamasına neden oluyor. Çoğu bankaların kara listede olanlara kredi vermemesi ise tüketiciyi alternatif yöntemlere başvurmaya teşvik ediyor. Bu nedenle pek çok kişi kredi çekmek için bankaların yolunu tutmaktadır.

 

Sicili Bozuk Olanlara Kredi Veren Bankalar Hangileridir?

Sicili bozuk olan kişiler her ne kadar kara listeye girmiş olsalar da onların nakit paraya ulaşabilmesi için bazı bankalar farklı çalışmalar yürüyorlar. Para ihtiyacı olan birçok kişi de nakit ihtiyaçlarının karşılanması için bankalara yönelmektedir.  Bazı bankalar vatandaşlar kara listede olsa dahi kredi vermektedir.  Kara Listede olanlara kredi veren bankalar;

QNB Finansbank

Denizbank

Akbank

ICBC

Ziraat Bankası sicili bozuk olana kredi

Garanti BBVA

Yapı Kredi

N Kolay Kredi

Aktif Bank

Enpara.com

Cepteteb.com

Türkiye Finans

Vakıf Katılım

Ziraat Katılım

Kuveyt Türk

Odeabank

 

Ziraat Bankası Sicili Bozuk Olana Kredi Nedir?

Ziraat Bankası, devlete ait bir banka ve bu nedenle sicili bozuk olan kişilerin ilk başvurdukları adres oluyor. Devlet bankalarının tercih edilmesinin ana nedeni ise güvenilir olmasından kaynaklanıyor. Sicili bozuk olduğu halde kara listeye girmiş olan bir tüketici Ziraat Bankasına 50 bin TL’lik kredi için başvurduğunda toplam 36 ay vadeyle %1,54 faizli kredi çekebiliyor. 

 

Kara Listede Olanlar Kredi Çekebilir Mi?

Kara listede olduğu halde kredi talebinde bulunan kişilerle ilgili bankalar özel düzenleme yapıyor. Bu düzenlemeye göre kredi miktarının çok yüksek olmaması ve kişinin aylık geliriyle doğru orantılı olması şart. Bankalar bu düzenlemeleri ihtiyaç kredisi adı altında yapıyor. Özelikle son dönemde yaşanan Pandemi sürecinde vatandaşın zor duruma düşmemesi için bankalar ekonomik güçlüklerin üstesinden gelebilmek adına bu yöntemi uyguluyorlar.

 

Kara Listede Olanlara Ne Kadar Kredi Verilir?

Evet, kara listede olsanız bile kredi çekebilme imkanınız var. Çekilecek olan kredinin miktarının ne kadar olacağı da merak edilmektedir.  Kredi çekebilmek için talep edeceğiniz miktarın çok olmaması gerekiyor. Yani kara listede olan bir vatandaşın bankadan çekebileceği ihtiyaç kredisi miktarı 6 bin lira ile 10 bin lira arasında değişiyor. Ancak daha yüksek miktarlar için bankayla birebir görüşmek kesin ve net yanıt alınması konusunda faydalı olacaktır.

 

Yasal Takipte Olanlar Kredi Çekebilir mi?

Yasal takipte olan tüketicilerde sicili bozuk olan tüketiciler gibi kredi çekebilme imkanına sahiptir. Yasal takip kredi borcunu ödememiş veya geciktirmiş olan tüketicilere başlatılan bir süreç. Kısacası günümüzde bankalar yasal takibe düşmüş, kredi sicili bozuk ya da kara listede olan vatandaşlara her ne kadar güvenmiyor olsa da ihtiyaçlarını giderebilmek için bazı fırsatlar sunuyor. Sicili bozuk olana kredi veren bankalar bu şekildedir.

Banka kredi sicilinin bozuk olması ne demek Hangi bankalar sicili bozuk olanlara kredi verir Kara listede olanlara kredi veren bankalar hangileridir