Banka müdürü nasıl olunur? Banka müdürü ne iş yapar? Banka müdürlüğü işi için bilgiler

TAKİP ET

Kariyerine bankada devam etmek isteyen kişiler banka çalışma alanlarını oldukça merak etmektedir. Peki banka müdürü nasıl olunur? Banka müdürü ne iş yapar? Banka müdürlüğü işi için bilgiler ve detayları haberimizde derledik...

Reklam
Reklam

Banka müdürü bir banka içindeki en yüksek konumdaki kişidir. Bankadaki bütün işlerden sorumludur. Banka içerisindeki tüm işlemler ve personellerden de sorumlu olan kişidir. Banka müdürü nasıl olunur? Sizler için banka müdürü nedir, nasıl olunur soruları ile ilgili detayları derledik.
Banka müdürü mesleğinin tanımı nedir?
Banka müdürü olan kişi bir banka şubesindeki yönetimden sorumludur. Banka şubesinin genel yönetimi başta olmak üzere, banka içerisindeki tüm para transferi gibi tüm parasal işlemlerden sorumludur. Müşterilerin kredi kullanmak istediklerinde ilk onayı şube banka müdürü vermesi gerekir. Bu yüzden banka müdürleri işlerinde her zaman aktif olarak çalışırlar. Üstlendikleri sorumluluk ise diğer çalışanlardan oldukça fazladır.
Nasıl banka müdürü olunur?
Bir banka müdürü olarak çalışmak istiyorsanız, bankanın işleyişi ve personel hakkında donanımlı ve yeterli bilgiye sahip olmanız gerekmektedir. Yaşanan ve yaşanma ihtimali olan herhangi bir küçük hata bile banka müdürünün sorumluluğu altındadır. Banka müdürü olmak istiyorsanız bunun için birkaç seçenek vardır. Bu seçeneklerden birincisi banka içerisinde yükselmek yöntemi ile banka müdürü olabilirsiniz. Bunun biraz sabır gerektiren bir süreç olduğunu söylememiz gerekir. İkinci olarak müfettiş yardımcısı olmak durumunda da bu göreve gelebilirsiniz. Bir banka müdürü olmak için en kolay yollardan biri müfettiş yardımcısı olmak. Müfettişlik görevinizi bitirdiğinizde, istediğiniz bankaya banka müdürü olarak atanma hakkına sahip olabilirsiniz. Bu yöntemler ile bir bankada banka müdürü olarak çalışma şansı kazanabilirsiniz.
Bankada başka hangi pozisyonlarda çalışılır?
Banka müdürü olarak çalışmanın yanı sıra bankada birçok pozisyonda çalışma şansına da sahip olabilirsiniz. Bu pozisyonlar ise şu şekilde sıralanabilir;

Veznedar

Gişe Elemanı/Gişe Personeli

Satış danışmanı/Satış Elemanı

Servis yetkili yardımcısı

Servis yetkilisi

Uzman

Uzman yardımcısı

Müfettiş

Müfettiş yardımcısı

Banka Müdürü
Banka müdürü olan bir kişi ne kadar maaş alır?
Banka müdürü olarak çalışan kişinin maaşı çalıştığı bankaya göre değişiklik gösterebilmektedir. Ancak diğer banka personellerinden daha çok maaş aldığını ve farklı olarak sosyal imkanlardan da faydalandığını söylememiz gerekir. Ancak yine de belirtmemiz gerekirse ortalama olarak banka müdürü maaşı 10.000 TL olarak söylenebilir. Aldıkları yüksek maaş ise banka içerisinde almış oldukları sorumluluğun karşılığı denilebilir. Yine de çalışılan bankaya göre maaşlar belirlenmektedir. Bu yüzden belirtilen miktarda değişiklik yaşanabilir. Herhangi bir banka 9bin TL verirken diğer bir banka müdürüne 12bin TL verebilir. Yeni başlayan çalışanlar için ise maaşlar asgari ücret tabanından başlayarak artış göstermektedir.

 

bankamüdürü banka nasılmüdürolunur