Banka otomatik ödeme talimatı şikayeti nasıl yapılır? Banka otomatik ödeme talimatı şikayeti nasıl oluşturulur?

TAKİP ET

İnternet bankacılığına geçildiğinden bu yana artık birçok vatandaş birçok işlemi oradan yürütmektedir. Bunlardan biride otomatik ödeme talimatı vererek fatura ödeme işlemidir. Verilen herhangi bir otomatik ödeme talimatı ya da iptali gerçekleştirilemediği takdirde mağduriyet yaşanabilir. Bu durumda ise şikayet etme hakkınız doğmaktadır. Peki, banka otomatik ödeme talimatı şikayeti nasıl yapılır? Banka otomatik ödeme talimatı şikayeti nasıl oluşturulur? İşte detaylar...

Reklam
Reklam

İnternet bankacılığına geçildiğinden bu yana artık birçok vatandaş birçok işlemi oradan yürütmektedir. Bunlardan biride bankalara verilen otomatik ödeme talimatıyla fatura ödeme işlemidir. Telefon, internet veya direk olarak banka üzerinden otomatik ödeme talimatı abonelik işlemlerinde sık kullanılmaktadır. Abonelik işlemleri sırasında banka otomatik ödeme talimatınızı işleme almayabilir veya iptal işleminizi gerçekleştirmeyebilir ve gerçekleşen bu olayda mağduriyet yaşayabilirsiniz. Böyle bir durumda banka otomatik ödeme talimatı şikayeti oluşturmak isteyebilirsiniz. Eğer böyle bir durum söz konusuysa bir avukattan yardım almanızı öneririz. 

Banka Otomatik Ödeme Talimatı Şikayeti Dilekçe örneği: 
 

…………………… KAYMAKAMLIĞI 

(Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı’na) 

Şikayet Eden: … 

Adresi: …                                                 

Tel/Faks/E-posta: …… 

Şikayet Edilen: … 

Adresi: …                                        

Şikayet Tarihi: … 

Şikayetin parasal değeri: … 

Şikayet Konusu: Ayıplı Hizmet 

AÇIKLAMA: 

1-) ………………. şubesindeki hesabımdan ………’ a ait faturaların ödenmesi için otomatik ödeme talimatı verdim. 

2-) Ancak sonradan aboneliği adıma bulunan …………………..a ait Elektrik faturası otomatik ödeme talimatı verdiğim kendi hesabımdan ödenmediğini adresimize tebliğ edilen …/…/…..tarih ………………………… İcra Müdürlüğü’ nün 2009/………… nolu dosyasına ait İcra Ödeme Emri ile öğrenmiş olduk. 

3-) Halbuki bu ödemelerin yapılması ………………………’ a verdiğim talimatla Bankanın kontrolünde olup her türlü sorumluluk ilgili Bankanın yükümlülüğündedir. 

4-) 4822 ile değişik 4077 sayılı Tüketicinin Korunması hakkındaki kanunun 4/A maddesi’ ne göre Banka ayıplı hizmet kusuru işlemiştir. 

Yukarıda izahını yaptığım mağduriyetim sebebiyle aile huzurum bozulmuştur. Bu nedenle mağduriyetimin giderilmesi için iş bu şikayetimi Hakem Heyeti’nizde yapma zaruretim hasıl olmuştur. 

HUKUKİ NEDENLER: 4077 sayılı Kanun, ile diğer bütün ilgili kanuni hükümler. 

HUKUKİ DELİLLER: Banka hesap hareketleri ekstresi, Hesap cüzdanı, İcra dosyası, makbuz, bilirkişi, şahit beyanları ve ispata yarar her türlü delil. 

NETİCE VE TALEP: Yukarıda arz ve izah ettiğim sebeplerden ötürü; 

Ayıplı Hizmet nedeniyle ödediğim masrafların “BANKA” dan alınarak tarafıma iade edilmesine kararverilmesini Saygılarımla arz ve talep ederim. 

Şikayet Eden: ……. 

Ekler : 

1. Hesap Ekstresi 

2.Banka Cüzdanı 

3. …………. İcra Ödeme Emri

banka otomatik ödeme banka otomatik ödeme talimatı banka otomatik ödeme talimatı şikayeti banka otomatik ödeme talimatı şikayeti nasıl yapılır banka otomatik ödeme talimatı şikayet dilekçe örneği