Bankalar dışında kimlerden borç alınabilir? Acil para nereden, nasıl bulunur?

TAKİP ET

Para sıkıntısı her zaman yaşanan bir durumdur. Lakin covid-19 nedeniyle birçok kişinin işsiz kalması ve birçok işletmenin iş yapamaması bu para sıkıntısını oldukça arttırmaktadır. Bu nedenle bireyler acil paraya ihtiyaç duyar ama ödemediği borçlardan dolayı bankalardan kredi alamaz. Peki bankalar dışında kimlerden borç alınabilir? Acil para nereden, nasıl bulunur? İşte detaylar...

Reklam
Reklam

Paraya ihtiyacı bulunan ve bu parayı bankadan alamayan kişiler için banka dışında para alma yöntemleri bulunmaktadır. Bireyler son dönemlerde yaşanan işsizlik gibi etkenler neticesinde para kazanamaz olmuş bu nedenle borçları üst üste binerek bireyleri kara listeye aldırmıştır. Lakin kredi sicillerinde düşüş olan bireylere kredi vermeye devam eden bankalar belirli koşullar dahilinde kişiye para vermektedir. Bunlara dahil olmayan borç para alma işlemlerini ise haberimizden okuyabilirsiniz…

 

Banka haricinde acil bir şekilde para nasıl bulurum?

İlk önce birtakım önemli bilgilerden bahsedelim. Sonrasındaysa kredi ihtiyaçlarınızı bankalar aracılığı ile veya bankaların dışında kalan alanlardan nasıl temin edeceğinizi ve bu temin işlemleri için neler yapmanız gerektiğini söyleyeceğiz. Bankaların dışarısında kalan ve para vermekte olan kredi masalarına şimdiki zamanlarda finansman ismi verilmektedir. Faktoring şirketleri fonları buradan sağlanırken, binlerce insanın acil nakit ihtiyacı da karşılanabilmektedir. Bu kurum borçlanmalar için kredi alarak vermektedir. Tefeci gibi olmaz, kendileri denetimli çalışmaktadır.

 

Acil durum parası nasıl alınır?

Öncelikle paraya ihtiyaç duyuyor lakin bu ihtiyaçlarınızı bankalar aracılığıyla gideremiyorsanız; öncelikle bunun altında yatan etkeni bulmalısınız. Nedenlerinin farkında olmanız için yapmanız gerekenler ve gerekli bilgiler aşağıda paylaşılmıştır.

 

Öncesinde bütün bankaların sizin alacağınız kredinin ne kadar olduğuna göre davrandığı unutulmamalıdır. Lakin bazı bankalar için düşük faizi bulunan kredilerin verilmesi söz konusu değilken, bazı bankalar sizlere yüksek not bile vermemektedir. Vatandaşın bankada yer alan kayıtları bu durumlarda büyük önem taşır. Bankaya birey tarafından yapılacak kredi başvuruları esnasında hata yapılmamasından emin olunması gerekmektedir. Adresinizi ve kişisel bilgilerinizi eksiksiz vermeniz durumunda krediler incelenir lakin bunlar eksik olduğunda bankaya yapacağınız başvuru reddedilir.

 

Çok acil kredi lazım lakin banka kredi vermemekte, ne yapmalıyım?

Banka tarafınıza sağlanan krediyi kullandırdığı esnada; ilk olarak sicil kaydı bulunmayan insanlar yararlanmaktadır. Daha sonrasında bireyin kaydına bakılarak değerlendirmelerde bulunulacaktır. Bireyin sicili kötüyse ya da birey kara listeye alınmışsa bu müşteriler bankanın verdiği kredilerden yararlanamayacaktır. Yani kredi verilmemesinin nedeni müşterilerin bankalara gerekli güveni vermemesinden kaynaklanmaktadır. Banka paranın geri döneceğini garantileyemedikçe tarafınıza kredi vermeyecektir.

 

Kara listeye giren bireyler nereden kredi alır?

Bazı bireyler kara listeye alındığı için herhangi bir bankadan kredi alamam diye düşünüyor. Bu algı aslında oluşturulmuş basit bir algıdır ve yanlıştır. Sadece kara listeye bankanın kredi vermeyeceğine dair ortaya atılan iddiaların; yayınlanmakta olan birçok kampanyaya bakılarak mantık çerçevesinde düşüldüğünde, kredi verilmemesinin bununla alakalı olmadığı görülecektir. Şöyle bir önek verelim; 1 sene yapılan borç durumu ile birey kara listeye alınmış olsun. Burada da bu bir sene içinde fazladan çalışmış ve aylık 5 milyon Türk lirası elde ettiniz. Buradan sonrasında bankaya yapılacak olan başvurularda kara liste; aylık gelir bilginize bakıldıktan sonrasında kaldırılacaktır.

acil para bulmanın yolları