Bankalardan kredi çektiyseniz bayram ettirecek haber geldi! Bunu yapanlara para iadesi yapılacak! Binlerce liranızı almayı unutmayın!

TAKİP ET

Akşam saatlerinde önemli haber haber ajanslara son dakika olarak düştü. Bu anlamda kredi çeken milyonlarca vatandaş nakit para iadesi alacak. Bu kararla eş güdümlü vatandaş adeta bayram etti. Haberimizin detaylarında önemli bilgiler verdik. Bunu yapanlara para iadesi yapılacak! Binlerce liranızı almayı unutmayın!

Reklam
Reklam

Bankalardan özellikle son dönemde ihtiyaç, konut ve taşıt kredisi alanların sayısı bir hayli arttı. Bu anlamda vatandaşlar para iadesi alacaklarını bilmiyor. Bazı şartları yerine getirenlere binlerce lira nakit iadesi yapılıyor. 




 

Herkes dört gözle bekliyordu nihayet açıklama geldi



Bankalardan kredi çektiyseniz bayram ettirecek haber geldi! Bunu yapanlara para iadesi yapılacak! Binlerce liranızı almayı unutmayın! Bankalardan kredi alan vatandaşlar her geçen gün sayı olarak artmaya ve katlanmaya devam ediyor. Bankalar kar yaptıkça vatandaşlar ödedikleri faiz oranları yüzünden fakirleşiyor. Özellikle kredi alırken bankalar tarafından vatandaşlara imzalatılan kredi formları oldukça önemli. Bu sayfalarca kredi formunu kimse okumuyor ve altına imzayı basıyor. Bu anlamda var olan haklarımızı bilmiyoruz. Özellikle ihtiyaç kredisi çektiğiniz zaman sizden sağlık sigortası adı altında bir para kesiliyor. Kredi miktarına ve ayına göre bu miktar oldukça yüksek rakamlara çıkabiliyor. Vatandaşlar krediyi ödemeye başladıktan sonra erken kapatmak istediklerinde bu sağlık sigortası tutarını iade almaları şarttır. Bazı bankalar bu durumu fırsat bilerek bu parayı vatandaşlara iade etmiyor.  Böyle bir durumla karşılaşırsanız tüketici mahkemesine başvuru yapabilirsiniz. Daha önce bir vatandaş mahkeme yolu ile sağlık sigortası primlerinin parasını iade almıştı. 


 

Vatandaşlar bayram etti 


Gün ve gün kredi çeken vatandaşların sayısı artmaya devam ediyor. Özellikle içinde bulunduğumuz hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon sonrasında geçinmekte zorlanan kişiler bankaların yolunu tutuyor. Bankalar hem yüksek faizden kredi verirken bir de sağlık sigortası primi kesiyorlar. Haberimizde de belirttiğimiz gibi bundan sonra mahkeme kararı ile bu sigorta primleri geri iade edilecek. Bu konuda bir vatandaşın açtığı dava sonrasında mahkeme emsal bir karar da almış durumda. Bankaları üzen bu gelişme vatandaşları ise bayram ettirmiş durumda.