Bankaya koy paraya para deme! Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank 32 günlük vadeli mevduat faiz oranları nirvana'ya çıktı! Aylık 7.433,42 TL...

TAKİP ET

Salgın hastalık nedeniyle vatandaşların çoğu kazanç kaybı yaşamaktadır. Durum böyle olunca çoğu kişi yatırım araçlarının araştırmaya başladı. Merkez bankasının yüzde 19'luk faiz kararı bankaların mevduat hesaplarına yansımış durumunda. Bu nedenle çoğu kişi anaparasını mevduat hesaplarında değerlendirmeye başladı.  

Reklam
Reklam

Bankaya koy paraya para deme!  Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank 32 günlük vadeli mevduat faiz oranları nirvana’ya çıktı! Aylık  7.433,42 TL... Nisan ayında 200 puanlık bir faiz artışı yaşandı. Bu nedenle bankaların faiz oranları da güncellendi. Mevduat hesaplarında en yüksek faiz oranlarına sahip bankaların listesi ile şu şekildedir. Ziraat bankası, Halkbank ve Vakıfbank’tır. Öte yandan bu bankaların 32 günlük faiz oranları da güncel olarak şu şekildedir. Ziraat bankasının faiz oranı yüzde 19, Halkbank faiz oranı yüzde 18,5 ve Vakıfbank’ın faiz oranı ise yüzde 18’dir.

Kur korumalı mevduat hesaplarında vade dilimi 3 aya indirildi!



Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı nasıl açılır, kimler açabilir?



Kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı nasıl açılır? Bakan Nebati'den önemli kur korumalı mevduat hesabı açıklaması



Ayda 11.951,78 TL kazanın! Kallavi faiz oranı geldi! 32 günlük faizlere mest eden yüksek kazanç açıklandı! Birikimi olan sıraya girdi!




 

Mevduat Hesaplarında Hangi Vade Seçenekleri Var?


Vade çeşitleri her banka için aynı olup vadeler 1 geceden 1 yıllığa kadar sürelere sahiptir. Banka müşterileri vade seçeneklerini tamamen kendi isteklerine göre seçebilmektedir. Ayrıca faiz oranları her vade seçeneği için değişiklik göstermektedir. Öte yandan oranlar enflasyon ile ters orantılı olarak değişiklik gösterebilmektedir.  

Faiz oranının en yüksek olduğu vade seçeneği 32 günlük vade olup faiz oranının en düşük olduğu seçenek ise yıllık vadelerdir. Öte yandan en çok tercih edilen vade seçeneği ise aylık, 3 aylık ve 6 aylık seçeneklerdir. Peki, mevduat hesaplarında hangi para türlerini kullanabiliyoruz? İşte detaylar!


 

Mevduat Hesaplarında Hangi Para Türleri Kullanılabilir?


Türkiye cumhuriyetinde k tüm bakanlarda istenilen her para cinsinden vadeli mevduat hesapları açılabilinmektedir. Vadeli hesaplarda en çok tercih edilen para türü ise genellikle Türk lirası, Dolar ve Euro’dur. Öte yandan faizler para cinsine göre de değişiklik göstermektedir. 



TL hesaplarında ki faiz oranları Dolar ve Euro para birimlerine göre daha yüksektir. Yani para biriminin TL karşılığı ne kadar yüksekse mevduat faiz oranı da o oranda düşük olmaktadır. Ayrıca tüm para birimleri için çok çeşitli vade seçenekleri bulunmaktadır. Böylece etkili bir seviyede yatırım yapılabilmektedir.
 

500.000 TRY için 32 Gün Mevduat Kazançları Zirve Yaptı