Bartın'da 3 gün boyunca denize girmek yasaklandı

TAKİP ET

Bartın'da yaşanan sel felaketi sonrasında Valilik kararıyla 3 gün süre ile denize girmek yasaklandı. Valilikten yapılan açıklamada Selin ardından mikrobik riski sebebiyle denize girmenin yasaklandığı duyuruldu.

Reklam
Reklam

Bartın Valiliği bu sabah saatlerinde yaptığı açıklama ile birlikte kentte sel felaketi sonrasında 3 gün süreyle denize girmenin yasaklandığını bildirdi. Açıklamada İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin Vali Nurtaç Arslan başkanlığında olağanüstü toplandığı belirtilirken Mikrobik risk nedeniyle önlem alındığı ifade edildi.

Deniz suyu kalitesi olumsuz etkilenmiş olabilir

Bartın'da Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar sonrasında Geçtiğimiz günlerde sel felaketi yaşanmıştı. Sel sularının denizde karışması ile birlikte Deniz suyu kalitesini olumsuz yönde etkilenebileceği ifade edilirken halk sağlığının korunması amacıyla denize girmek üç gün süreyle yasaklandı. Bartın Valiliği tarafından yapılan açıklamada bulaşıcı hastalıkların ve salgınların önlenmesi nedeniyle 2 3 ve 4 Temmuz tarihlerinde İnkumu, Tarla Ağzı ve Gömü Plajı'nda tedbiren Denize girmenin yasak olduğu ifade edildi.