Bartın'da katliam var! Gelen görüntüler içler acısı onlarca hayvan boğularak can verdi

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD tarafından günlerdir uyarı yapılan Bartın'da hayvan barınağından içler acısı görüntüler geldi. Yapılan tüm uyarılara rağmen herhangi bir önlem alınmayan hayvan barınağını sel basarken çok sayıda hayvan boğularak yaşamını yitirdi.

Reklam
Reklam

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar sonrasında Bartın'da 5 gündür şiddetli sağanak yağışı etkili olmaya devam ediyor. Son 24 saatte Metrekare başına 80 kilogram yağışın düştüğü kentte ırmaklar taştı. Yalı mevki ve kemer köprü meydanı ile kentin birçok mahallesinde iş yerleri ve evler sular altında kalırken en büyük hasarı ise hayvan barınağı aldı. Kent genelinde yaşanan sel felaketi nedeniyle ekipler bazı bölgelere ulaşmakta güçlük çekti.
 

Yapılan uyarılara rağmen önlem alınmadı

Bartın'da meydana gelen sel felaketinde sokak köpeklerinin toplandığı barınakta sular altında kaldı. Ne yazık ki yaşanan felaket sırasında çok sayıda hayvan boğularak yaşamını yitirdi. Günlerdir meteoroloji tarafından yapılan uyarılara rağmen önlem alınmayan hayvan barınağı nedeniyle vatandaşlar sosyal medyada belediyeyi sert şekilde eleştirdi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde boğulmamak için kaçmaya çalışan hayvanların görüntüleri Yürek yaktı.
 

"Bartın'da Katliam Var" etiketi açıldı

Bartın'da yaşanan felaket sonrasında hayvan barınağından gelen görüntüler sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Sosyal medyada Bartın'da Katliam Var etiketi açılırken kısa sürede yapılan paylaşımlarla birlikte etiket TT listesinde ilk sıralara yerleşti. Görüntülerde çok sayıda köpeğin kaçmaya çalışırken Tellere Takıldığı ve o şekilde can verdiği görülüyor. Yaşanan sel felaketinde ölen çok sayıda yavru köpek de var. Olay sonrasında barınakta bulunan hayvanlara yardım etmek için bölgeye giden hayvan severler gördükleri manzara karşısında gözyaşlarını tutamadı.