Bartın'daki maden faciası sonrası ünlü isimler de konserlerini iptal etti

TAKİP ET

Bartın'ın Amasra ilçesinde dün akşam saatlerinde meydana gelen maden faciasında 41 işçi hayatını kaybetti. Türkiye bu haberle yasağı boğulurken kaza nedeniyle sanat dünyasının önde gelen isimleri de konserlerini iptal ettiklerini açıkladı.

Reklam
Reklam

Bartın'da Türkiye taşkömürü Kurumu Amasra müessese Müdürlüğü'ne bağlı maden ocağında 14 Ekim 2022 Cuma günü saat 18.15 sıralarında patlama meydana geldi. Patlama ile ilgili bugün açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ilk belirlemelere göre patlamanın sebebinin grizu patlaması olduğunu ifade etti.

Başsavcılık Bartın'ın Amasra ilçesinde meydana gelen Patlamaya ilişkin soruşturma başlatıldığını da duyurdu. Olayla ilgili olarak 3 Cumhuriyet Savcısı görevlendirildi. Başsavcılıktan yapılan açıklamada soruşturmanın tüm yönleri ile ve titizlikle devam ettiği bildirildi.

Ünlü isimler konserlerini iptal etti

Bartın'da meydana gelen ve 41 işçinin ölümüne sebep olan patlama sonrasında önce Ahmet Şafak ve Ebru Yaşar ardından da Sıla konserlerini iptal etti. Konserler için yeni tarihlerde açıklandı. Sıla’nın Alanya'da yapacağı konser 19 Ekim tarihine ertelenirken Antalya konseri ise 20 Ekim tarihine ertelendi.

Kenan Doğulu'nun da Bursa ve İzmir'de vereceği konserleri erteleyecek öğrenirdi. İmparator İbrahim Tatlıses'in de bu akşam Kuruçeşme'de yapılacak olan sahnesi ileri bir tarihe ertelendi. Zakkum grubunun da bu akşam gerçekleşecek konserinin iptal edildiği duyuruldu.