Bartın'daki maden faciası soruşturmasında yeni gelişme: 3 kişi tutuklandı

TAKİP ET

Bartın'da meydana gelen ve Türkiye'yi yasa boğan Madem faciasına ilişkin yürütülen soruşturma devam ediyor. Soruşturma kapsamında 24 kişi gözaltına alınmıştı nokta emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili olarak 2 maden mühendisi ve teknik sorumlu Müdür Yardımcısı tutuklandı. 12 kişinin ise sorgularının devam ettiği öğrenildi.

Reklam
Reklam

Bartın'ın Amasra ilçesinde geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve Türkiye'yi yasa boğan maden faciası ile ilgili soruşturma devam ediyor. Soruşturma kapsamında gözaltında bulunanlardan 2 maden mühendisi ve teknik sorumlu müessese Müdür Yardımcısı tutuklanarak cezaevine gönderildi. 9 kişinin savcılık sorgusu sonrasında serbest bırakıldığı öğrenilirken 12 kişinin ise sorguları devam ediyor.

Tutuklu sayısı 3 oldu

Maden faciası soruşturması kapsamında gözaltına alınan 24 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı ve adliyeye sevk edildikleri öğrenildi. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında şüphelilerden kartı yerlerden sorumlu maden mühendisleri L.A. ve İ.H.M, Sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Savcılıkta sorgusu tamamlanan ve mahkemeye sevk edilen teknikten sorumlu emniyet müdür yardımcısı S.A. da Mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu tutuklama ile birlikte tutuklu kişi sayısı 3'e yükseldi.