Başkan Erdoğan müjdeyi verdi! Bütün gençlere 18-29 yaş arası karşılıksız 1.726 TL para ödemesi yapılacak!

TAKİP ET

Gençleri ilgilendiren bir açıklama geldi. Kendi işini kurmak isteyenlere destek veriliyor. Devlet karşılıksız, geri ödemesiz destek verecek. İşte haberin detayları…

Reklam
Reklam

Kendi işini kurmak isteyenleri yakından ilgilen planlama ile Bağ-Kur kapsamında yer alan genç girişimcilerin bütün vergi ve primlerini Hazine’den karşılanacak. İlk kez kendi işini açacak olan 18-29 yaş arasındaki gençler Bağ-Kur'lu olarak kayıt yaptırdıklarında bir sene süresince primleri devlet doğrultusundan ödenecek. Bir sene süresince prim ödemesi yapmadan işini sürdürecek olan gençler ödemelerin en düşükten hesaplanması ile aylık 1.726 lira 38 kuruş, senelik olarak da 20 bin 716 lira 56 kuruş olarak ödenmektedir. 

KOSGEB girişimcilik desteğinden nasıl yararlanılır?


KOSGEB hangi sektörlere destek verdi? KOSGEB tarafından destek verilen sektörler nelerdir? KOSGEB hibe desteği sunulan programlar nelerdir?


KOSGEB'den çiftçilere destek! KOSGEB çiftçi desteği nasıl alınır?


KOSGEB 100 bin TL destek sağlayacak: KOSGEB desteği koşulları nelerdir?





Başkan Erdoğan müjdeyi verdi! Bütün gençlere 18-29 yaş arası karşılıksız 1.726 TL para ödemesi yapılacak! Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı, yaptığı duyuru ile gerçekten insanların çok daha rahat edeceği ve bundan sonra hiçbir şeyin de eskisi gibi olmayacağı açık bir şekilde belli oluyordu. Ülkemizin bu büyük topraklarında yaşamakta olan vatandaşına her türlü parasal desteği sağlamak ile yükümlü olan devletimiz, bu defa öylesine büyük bir kampanya duyurusu yaptı. 

Örneğin 18 ile 29 yaş arası genç olduğunuzu ve daha evvel hiçbir şekilde kendinize ait bir şirketinizin olmadığını düşünelim, anonim, limited ve kişi şirketleri amacıyla geçerlidir. İşte devlet tam olarak bu noktada döneme girerek sizin, bir sene süresince Bağ-Kur priminizi üstleniyor. Kendi işini kurmuş olan vatandaşlarımızın alacağı bu bir senelik ücretsiz Bağ-Kur primi yardımıyla işlerini büyütmeleri yönünden da büyük anlamda yarar sağlanmış oluyor.  


 

Verilen destek şartları açıklaması 


İşe başlamanın kanuni süreçte bildirilmiş olması gerekir

Kendi işinde bilfiil çalışılması ya da işin kendisi doğrultusundan yönetim edilmesi gerekir

Tüm ortakların işe başlama tarihi itibarıyla şartları (29 yaşını doldurmamış olma koşulu da dahil) taşıması gerekir

İşletmenin üçüncü dereceye kadar akrabalardan devralınmamış olması gerekir

Mevcut bir işletmeye ya da mesleki etkinliğe sonradan ortak olunmaması gerekir

Belirtilen şartları gerçekleştiren bireylerin 75 bin liranın altında kazanç elde etmesi halinde senelik beyanda bulunmalıdır gerekir


 

KOSGEB hibe desteği nedir?


KOSGEB, bu proje amacıyla 65 bin lira hibe sağlarken, İleri Girişimci Destek Programı amacıyla 375 bin liraya kadar hibe vermektedir. Girişimcilerin genç olması halinde daha çok destek sağlanmaktadır. Bunun amacıyla gençlere devre başına 5 bin, toplamda ise 10 bin lira daha çok bir ödenek verilmektedir.