Başkan Erdoğan Uluslararası Aile Sempozyumu'nda: 'Aileyi korumak hepimizin görevidir'

TAKİP ET

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Aile Vakfı'nın 1. Uluslararası Aile Sempozyumu'na mesajını yazılı olarak iletti. Dijital Çağda Aile ana temasıyla Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen sempozyuma 'Aileye yönelik tehditlerin artmış olduğu bir dönemde bu sempozyumun düzenlenmesi aile kurumunun öneminin anlaşılmasına, konumunun güçlendirmesine anlamlı katkılar sağlayacaktır' mesajını gönderdi.

Reklam
Reklam

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Dijital Çağda Aile temasıyla düzenlenen, İstanbul Aile Vakfı’nın organize ettiği sempozyuma yazılı mesaj gönderdi.
Haliç Kongre Merkezi’nde ilki düzenlenen sempozyuma mesajında başarılı geçmesini ve hatırlara vesile olmasını diledi. Böyle önemli bir sempozyuma ön ayak olması konusunda İstanbul Aile Vakfını da tebrik etti. Recep Tayip Erdoğan sempozyuma görüşleri, tartışmaları ve değerlendirmeleriyle katkı sağlayacak herkese teşekkür etti.
‘Aileyi korumak hepimizin görevi’
Erdoğan, tüm dünyanın modern hayat ve düşünce tarzının toplumun yapıtaşı olan aileyi büyük tehditlerle karşı karşıya bıraktığını belirtti. Mesajında şunları iletti;

“Hayatını yalnız sürdürmeyi tercih eden kişi sayısı git gide artıyor. Yaşlı bakımevleri gittikçe çoğalıyor. Boşanma oranları artarken evlilik oranı düşüyor. İnsanlar kalabalıklar içinde yalnızlaşırken, aile ve akraba sıcaklığının yerini dolduramıyor, bu toplumlarda ciddi travmalara yol açıyor. Daha vahim olan ise bireysel özgürlük uğruna insanlığın ortak değerlerinin aksine, sağlın hayat tarzlarına özendirilmesi, medya ve sosyal medya yoluyla çarpık ilişkilerin teşvik edilmesi, hatta dayatılmasıdır. Aile kurumunun yıpratılmasına karşı olmak, toplumun temeli olan aileyi korumak hepimizin öncelikli vazifesidir.”
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, “ Aileye yönelik tehditlerin arttığı bu dönemde düzenlenen sempozyumun aile gibi önemli bir yapının anlaşılması ve konumunun güçlendirilmesine anlamlı katkılar sağlayacağına inanıyorum” ifadelerine de mesajında yer verdi.