Kamu Çalışanlarının Koronavirüs İdari İzin Genelgesi Yürürlükten Kaldırıldı

TAKİP ET

Yaklaşık 3 yıldır yaşanan koronavirüs pandemi sürecinde artan vaka sayılarının kontrol altına alınması ve kronik rahatsızlıkları olan kamu çalışanlarının sağlıklarının korunması için 30 Haziran 2021 tarihinde çıkarılan koronavirüs idari izin genelgesi , bugün itibariyle kaldırıldı.

Reklam
Reklam

2019 yılının Aralık ayında Çin’de oraya çıkan ve Mart ayında ülkemizde görülmeye başlayan koronavirüs pandemisi ile mücadele süreci devam ederken, vaka sayıları gün geçtikçe kontrol altına alınıyor. Öte yandan bu süreç devam ederken kamuda çalışan ve kronik rahatsızlığı olan memurlar ve hamileler için 30 Haziran 2021 tarihinde çıkarılan genelge ile bu memurlara idari izin hakkı verilmişti. 

Koronavirüs İdari İzin Genelgesi Yürürlükten Kaldırıldı
Normalleşme genelgesi olarak bilinen bu karar ile kamuda çalışan ve kronik rahatsızlıkları olan memurlar ile Hamileliğinin 24. Ve 32. Hafta aralığında memurlar idari izinli sayılıyor. Ancak bugün resmi gazete’de yayımlanan karar ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Normalleşme ve Alınacak Tedbirler" konulu genelge yürürlükten kaldırıldı.
Genelgenin yürürlükten kaldırılmasıyla birlikte, 30 Haziran 2021 tarihinden bu yana idari izinli olan memurlar ve hamileliğinin  24—32. Haftası arasında olan memurlar 11 Nisan 2022 tarihinden itibaren görevlerine dönmesi bekleniyor.