Bayilik sözleşmesi nedir? Bayilik sözleşmesi nasıl hazırlanır?

TAKİP ET

İş yeri açanların en merak ettiği bayilik sözleşmesi internet üzerinden sıkça araştırılmaktadır. Bayilik alma şartları ve düzenlenmesi gereken sözleşme detayları merak konusu oldu. Bayilik veren firma ve kişi arasında yapılan bayilik sözleşme kuralları ve şartları haberimizde.

Reklam
Reklam

Sözleşme sayesinde iki taraf için geçerli olacak maddeler tespit edilmiş olur. Sözleşme iki tarafın birbirine olan sorumluluklarını içerir. Sözleşme içerisinde yer alan maddeler her iki taraftan da onaylıdır. Bayilik sözleşmesi yapılırken dikkat edilmesi gerekenler oldukça önemlidir. Sözleşmede belirtilmesi gerekenler ve detaylar...

Sözleşme içeriğinde garantiye alınan hususlar 

Hak

Menfaat

Ekonomik yük

Sorumluluklar

Bayilik sözleşmesi örneği 

Sözleşme imzalandıktan sonra senet hükmü taşır ve mahkeme durumunda delil olarak sunulabilir. Bayilik sözleşmesi hazırlanacağı zaman kanunun emredici hükümleri göz önünde bulundurularak hazırlanmalıdır.

Bayilik sözlemeşmesi nedir? 

Bayilik sözleşmesi hazırlanacağı zaman hangi sektöre dair hazırlanacak bu konu önemlidir. Bayilik sözleşmesi nedir konusunda sektörden sektöre göre farklı maddeler içeren bir kanuni belgedir. Sektöre göre maddeler farklılık gösterse de her sözleşmede muhakkak olması gereken maddeler de vardır. Bayiliği kim alıyorsa ve bayiliği kim veriyorsa taraflar sözleşmede yazılmalıdır.

Bayilik sözleşmesinin hukuki niteliği

Bayilik sözleşmesinde iki taraf için hak ve menfaatler belirlendiğinden hukuki olarak uygun bir şekilde hazırlanması gerekir. Bayilik sözleşmesi hukuki niteliği kesin olması için bu konuda uzman bir avukata hazırlatmak en mantıklısıdır. İleride bir uyuşmazlık olursa ya da sözleşmeye dair bir durum yaşanırsa mahkemeye sunmak için sözleşmeye ihtiyacınız olur.

bayilik sözleşmesi nedir bayilik sözleşmesi örneği bayilik sözleşmesi nasıl hazırlanır