Bayram tatili için hazırlananlara kötü haber! Otobüs bileti fiyatları yüzde 65 arttı

TAKİP ET

Akaryakıt fiyatlarına yapılan zamlar otobüs fiyatlarına da yansıdı. Kurban Bayramı için memleketine yara tatile gitmeye hazırlanan vatandaşlara kötü haber geldi. Otobüs bileti fiyatlarına yüzde 65'e varan zam yapıldı.

Reklam
Reklam

Okulların tatil olması ve Kurban Bayramının da yaklaşıyor olması nedeniyle otobüs terminallerinde hareketlilik arttı. Ancak yaz tatili için memleketine gitmek ya da tatil yapmak isteyen vatandaşlara otobüs firmalarından kötü haber geldi. Çünkü otobüs bileti fiyatlarına yüzde 65 zam yapıldı. Fiyatları gören vatandaşlar ise Neye uğradığını şaşırdı.

Akaryakıt fiyatlarına son aylarda yapılan zamların yansıması otobüs biletlerine oldu. Özellikle okulların kapanması ve kurban bayramını da yaklaşıyor olması nedeniyle otogarlarda hareketlilik artarken bilet fiyatları doğrudan etkilendi. Motorinin litre fiyatının 30 TL'nin üstüne çıkması ile birlikte otobüs bileti fiyatlarında günlük değişimler olacağı Geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Tam hareketlilik başladı derken yapılan yüzde 65 zam ile birlikte otogarlar yeniden boş kaldı.
 

Otobüs bileti fiyatları yüzde 65 arttı

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan adet sonrasında otobüs bileti fiyatlarını Ramazan Bayramı'ndan bu yana Yüzde 65'in üzerinde zamlandığı gözlendi. Sadece bir buçuk iki saatlik bir mesafe Şu anda 120 lira olurken 20 saat ve üzeri yolculuklar için 750 liraya varan ücret talep ediliyor. Okulların kapanması ve Kurban Bayramının yaklaşıyor olması nedeniyle memleketine ya da tatile gitmek isteyen vatandaşlar ise bilet fiyatları karşısında Büyük bir şaşkınlık yaşıyor. Ayrıca otobüs firmaları erken rezervasyon sistemini de kapatmış durumda. Yani otobüs biletleri artık anlık olarak satılıyor.
 

Otobüs bileti fiyatları aldı başını gidiyor

Kurban Bayramı yaklaşırken İstanbul'dan Türkiye'nin dört bir yanına seyahat etmek isteyen vatandaşlar için otobüs bileti fiyat listesini araştırdık. Yakın ve uzak mesafe otobüs bileti fiyatları şöyle oldu;
İstanbul - Trabzon 620 lira
İstanbul - Diyarbakır 600 lira
İstanbul - Sivas 550 lira
İstanbul - İzmir 500 lira
İstanbul - Antalya 490 lira
İstanbul - Ankara 350 lira