Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi? Bayramda metrobüs, otobüs, tramvay, Marmaray bedava mı olacak?

TAKİP ET

Bayrama artık sayılı günler kalırken pek çok konu gündem maddesi olmaya devam ediyor. Bayram tatilinden emekli ikramiyelerine kadar çok sayıda konu başlığı gündemdeki yerini almıştı. Bu kez merak edilen konu ise bayramda toplu taşımaların bedava olup olmayacağı.

Reklam
Reklam

Bayrama artık sayılı günler kalırken pek çok konu gündem maddesi olmaya devam ediyor. Bayram tatilinden emekli ikramiyelerine kadar çok sayıda konu başlığı gündemdeki yerini almıştı. Bu kez merak edilen konu ise bayramda toplu taşımaların bedava olup olmayacağı. Ramazan Bayramı için heyecan dorukta. Bayram tatiliyle birlikte güzel havanın tadını çıkarmak isteyenler toplu taşımaların durumunu araştırıyor. Peki, bayramda toplu taşıma ücretsiz mi 2022? Metrobüs, otobüs, tramvay ve Marmaray bedava mı olacak? Bayramda toplu taşıma ücretsiz olur mu?

Bayramda Köprü ve Otoyollar Ücretsiz Mi?

Ramazan Bayramı bu yıl 2 Mayıs 2022 tarihinde başlıyor ve 4 Mayıs 2022 tarihinde sona eriyor. Bayram tatili ile birlikte pek çok konu da gündem olmaya devam ediyor. Bu konuların başında ise köprü ve otoyolların durumu geliyor. Bayramı farklı illerde geçirmek isteyen vatandaşlar ‘Bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz mi?’  sorusuna yanıt arıyor. Ramazan Bayramı dolayısıyla Kara Yolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda olan otoyol ve köprüler ücretsiz olacak. Söz konusu ücretsiz geçişler yap-işlet-devret projelerini kapsamayacak. 


Bayramda Toplu Taşıma Ücretsiz Mi?

Ramazan Bayramı için merak edilen bir diğer konu ise toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmayacağı konusu. Bayramda güneşli bir havanın hakim olmasını bekleyen vatandaşlar ‘Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi?’ sorusuna yanıt aramaya başladı. Alınan kararla, Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferleri ile toplu taşıma ücretleri bayram boyunca 2-4 Mayıs tarihleri arasında ücretsiz gerçekleştirilecek. Vatandaşlar, Marmaray, Başkentray ve İZBAN seferleri ile belediyeler ve bunların kurdukları müesseseler ve işletmelerce yürütülmekte olan toplu taşıma hizmetlerinden 2 Mayıs 2022 Pazartesi saat 00.00’dan 4 Mayıs 2022 Çarşamba gün sonuna kadar ücretsiz olarak yararlanabilecek.