Bazı gıda ve temizlik ürünlerinde KDV kalkıyor!

TAKİP ET

Son dönemde artan fiyatlar karşısında hareket geçen hükümet, bazı gıda ve temizlik ürünlerinde KDV'nin kaldırılması için harekete geçti.

Reklam
Reklam

Son dönemde artan fiyatlar karşısında vatandaşın feryatını duyan Hükümet bazı gıda ve temizlik ürünlerinde fiyatların aşağı gelmesi için çalışmalara başladı..

Bazı gıda ve temizlik ürünlerinde KDV kalkıyor
Gelen bilgilere göre bazı gıda ve temizlik ürünlerde KDV'nin kaldırılması için çalışmalar başlatıldı. KDV düzenlemesinin yanında bazı ürünlerde KDV indirimininde gündeme geldiği belirtildi.

KDV sadeleşiyor
Bu kapsamda Maliye ve Hazine Bakanlığı uzun süredir gündeminde olan "KDV'nin sadeleştirmesi" çalışmalarına hız verdi. 37 yıl önce çıkarılan Katma Değer Vergisi Kanunu'nda reform niteliğinde değişiklikler yapılacak. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati geçtiğimiz günlerde "KDV'de devrim geliyor. Piyasa, yaptığımızı görünce şok olacak" açıklaması ile bu konuda bir reform yapacakları mesajını vermişti. Yapılacak yeni düzenleme ile birlikte KDV'nin sadeleştirilerek tek orana düşürülmesi, KDV istisnalarının çerçevesinin yeniden belirlenmesi, bazı ürünlerde KDV'nin kaldırılması ve özellikle ihracatçıların iade süreçlerinde yaşadıkları sıkıntıların giderilmesi amaçlanıyor.

KDV tek orana inebilir
Öte yandan AK Parti ekonomi kurmaylarının da halen mal teslimi ve hizmet ifalarında uygulanan yüzde 18, yüzde 8 ve yüzde 1'lik KDV oranlarının sadeleştirilerek tek orana düşürülmesi formülü üzerinde durduğu aktarıldı. AK Parti'nin ekonomi kurmayları, bu uygulamanın hayata geçmesiyle birlikte marketlerde ki ürünlerin fiyatlarında indirimlerin olacağına vurgu yaptı.

 

KDV indirim