Bazı illerde gelmişti şimdi İzmir'de de uygulanacak, ekmeğe yüzde 25 zam!

TAKİP ET

İzmir Ticaret Odası (İZTO), Kasım ayı için gerçekleştirdiği toplantıda bazı kararlar aldı. 4 TL’ye satışta olan 210 gram ekmek oy birliği ile yüzde 25 zamlanarak 5 TL oldu.

 

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Kasım ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı Selami Özpoyraz yönetiminde bir araya geldi. ZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ve meclis üyelerinin de katılım sağladığı toplantı İZTO çok amaçlı salonda gerçekleşti. Toplantıya  İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İzmir İl Ticaret Müdürlüğü, İzmir Fırıncılar Esnaf Odası, İzmir Ticaret Odası Başkanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden temsilciler de katıldı.  Ekmek fiyatlarındaki artış ele alındı.

Ekmeğin 5 TL olmasına karar verildi

Haziran 2022’de zam gelerek 4 TL’den satılan 210 gram ekmek, piyasadaki ürünlerin de maliyet artışı ile komisyonda 5 TL olması konuşularak oy birliği ile kabul edildi. Ardından karar İZTO Ticaret Bakanlığına gönderildi ve buradan da onay aldı. Oy birliği ile kabul edilen ve İZTO Ticaret Bakanlığınca onaylanan ekmekteki zam artışı doğrultusunda; 4 TL’ye satılan 210 gram ekmek artık yüzde 25’lik bir artışla 5 TL’den satılacak.