BDDK açıklaması sonrası Dolar düşüyor: Günler sonra 17 TL altına indi

TAKİP ET

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yapılan Açıklama ile birlikte dolar TL kuru düşüşe geçti. BDDK, Finansal istikrarın güçlendirilmesine ve kaynakların daha verimli kullanılarak Kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışmasına yönelik yeni adımlar attı. BDDK tarafından açıklanan kararlar sonrasında dolar TL kuru 16,75 lira seviyesine kadar geriledi.

Reklam
Reklam

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu son dakika açıklaması ile Döviz kuruna büyük müdahalede bulundu. BDDK finansal istikrarın güçlendirilmesi ve kaynakların daha verimli kullanılarak Kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışmasına yönelik yeni adımlar atıldığını duyuldu. BDDK tarafından alınan kararların hemen ardından Dolar TL kurumda önemli düşüşler oldu. Dolar TL kuru şu saatlerde 16,75 TL civarında işlem görüyor.

TL cinsinden Kredi kullandırılmayacak

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu son dakika açıklaması yaparak bankalar ve Finansal kuruluşlar dışında bağımsız denetime tabi şirketlerin Kredi başvurularında yeni düzenlemeler getirildiğini bildirdi. Alınan yeni kararlara göre şirketler kredi başvurusu yaptıkları tarihi itibariyle yabancı para nakli varlıklarının Türk Lirası karşılığının 15 milyon TL'nin üzerinde olması halinde bu şirketlerin yabancı para nakli varlıklarının en güncel finansal tablolarına göre aktif toplamından ya da son 1 yıllık net satış altın altından büyük olanın yüzde onunu aşması halinde söz konusu şirketlere TL cinsinden yeni ticari kredi kullandırılmayacak.

Dolar düşüşe geçti

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından alınan karar sonrasında dolar Türk Lirası karşısında yüzde 4 değer kaybetti. Açıklama yapıldığında kur 17.38 lira seviyesinde iken açıklama sonrasında 16.75 TL civarına kadar geriledi.