Bedava, ücretsiz en iyi VPN programları

TAKİP ET

Sanal özel ağ ya da VPN olarak bildiğimiz veya birçok yerde duyduğumuz bu internet teknolojisi, uzaktan erişim yoluyla farklı ağlara bağlanmayı sağlamaktadır. İnternet bağlantınızı şifreleyerek güvenle internette gezinmek için kullanabileceğiniz en iyi bedava VPN programlarını sizler için araştırdık.

Reklam
Reklam

VPN nedir? 

Açılımı “Virtual Private Network” olan VPN programlarını hemen hemen çoğu insan hayatının bir döneminde ya duymuştur ya da kullanmıştır. VPN’lerin temel kullanım amacı, intenette gezinirken bağlantı güvenliğinizi artırarak fiziksel bir ağa uzaktan bağlanmanızı sağlamaktır. 

Normal bir intenet bağlantısı eğer erişime kapalıysa intenet üzerindeki içeriklere veya sitelere girmek için bu programları kullanabiliyorsunuz. Bu programlarının temel çalışma prensibi ise, elektronik cihazınız üzerinden bir sunucuya bağlanarak aranızda şifreli bir bağlantı oluşturmak ve dışarıdan birisi, sizin ile sunu arasında nasıl bir bağlantı olduğunu bilmemesini sağlamaktır.  

VPN servisleri sayesinde size ait IP adresiniz gizlendiği için dışarıdan herhangi bir kişi veya kurum tarafından intenette dolaştığınız siteler ve içerikler izlenememektedir. Böylece intenet bağlantınızın güvenliğini sağlamış oluyorsunuz. Özellikle de ortak WİFİ alanlarında VPN kullanarak veri güvenliğinizi artırabilirsiniz ve böylece kendinizi reklam veren şirketlerden, hackerlardan, devlet kurumlarından ya da intenet servis sağlayıcılarından korumuş olursunuz. 

VPN programlarının bu kadar avantajlarından bahsetmişken birkaç dezavantajından da bahsetmeden geçmek olmaz. VPN kullanırken ödün vermeniz gereken bazı konular vardır. Bunları şöyle sıralamak mümkün: 

VPN sunucuları çok yoğun olduğu zaman ve istediğiniz intenet sitesine bağlanırken arada, aracı bir birim daha kullanıyor olacağınız için intenet hızınız bir miktar yavaşlayabilir. 

VPN sunucuları üzerinden başka bir ülkeye bağlandığınız için, bu ülkenin erişim kısıtlaması verdiği intenet içeriklerini kullanamazsınız. 

Her ne kadar VPN programları ile veri güvenliğinizin sağlandığını düşünseniz de tabii ki %100 olarak bağlantınızın şifrelendiğini ve etkinliğinize dair kayıtlarınızın tutulmadığını garanti edemezsiniz. Bu nedenle yine her zaman olduğu gibi güvenli tarama alışkanlıklarınızı devam ettirmelisiniz. 

Bedava VPN programları 

Sizler için en iyi ve bedava olan VPN programlarını araştırdık ve onları şöyle sıralamak mümkün: 

Windscribe 

VPN programları denince akla ilk gelen isimlerden birisi olan Windscribe geliyor.  Bu VPN sağlayıcı sayesinde rahatlıkla intenetteki gizliliğinizi serbest bırakabilirsiniz. 

Windscribe, dünyanın 63 ülkesi ve 110 şehrindeki servis sağlayıcılarıyla sizlere hizmet vermektedir. Aynı zamanda şirket, sizin IP adresinizi ve VPN programını kullanmaya başladığınız zamanki giriş loglarınızı kişisel olarak kaydetmediğini söylüyor. 

Dünya çapında gerçekten güvenli bir şifreleme yöntemi olarak kabul edilen AES-256 ve SHA512 yöntemleri ile 4096-bit RSA anahtarı ile güvenli bir şifreleme yapıyor. 

Surfshark 

İntenette veri güvenliğiniz sağlanırken gezinmenize olanak sağlayan ücretsiz VPN programlarından bir tanesi de Surfshark’tır. Bu VPN servisini kullanarak online kanallarda yaptığınız tüm işlemleri güçlü şifrelemeler sayesinde gizleyerek kişisel verilerinizi koruyabilirsiniz. 

Surfshark’ı kullanırken size herhangi bir cihaz sınırlaması koymamaktadır. Kısacası yapmış olduğunuz tek abonelik üzerinden hem sizin hem de sevdiklerinizin veri güvenliğini sağlayabilirsiniz. Ayrıca, Surfshark’ı telefonunuz, bilgisayarınız, televizyonunuz ve daha birçok benzer intenet bağlantısı gerektiren teknolojik alet üzerinde de kullanabilirsiniz. 

TunnelBear 

Bu uygulama sayesinde, intenet bağlantınızı güvenle şifreleyerek online alanda gerçekleştireceğiniz tüm işlemlerin güvenliğini sağlayabilirsiniz. En iyi ve ücretsiz VPN programları arasında yer alan TunnelBear ile Mac, Windows, İOS ve Android olan tüm kanallarda kullanabilirsiniz.

Kolay arayüzüyle de uygulamayı açtıktan sonra VPN servisini almak istediğiniz ülkeyi seçerek hemen kullanmaya başlayabiliyorsunuz ve TunnelBear sessizce arka planda çalışarak veri güvenliğinizin sağlanması için katkıda bulunuyor. 

TunnelBear’ı kullanarak şifrelerinizi ve diğer kişisel verilerinize ulaşmaya çalışan kişilere karşı ekstra bir koruma sağlıyorsunuz. 47 ülkede sunucu hizmeti veren TunnelBear’ı kullanarak IP adresinizin takip edilmesinin önüne geçebilirsiniz. 

ProtonVPN 

ProtonVPN, dünyanın 61 ülkesinde 1432’den fazla sunucu ile hizmet vermektedir ve  ücretsiz VPN programları arasında isminden sıkça söz ettirmektedir. Sıradan bir VPN programının aksine ekstra şifrelemelerle veri güvenliğinizi daha da artırıyor ve intenet bağlantınız güvenle şifreleniyor. 

Hotspot Shield 

Bir dönem isminden oldukça söz ettiren ve en iyi ücretsiz VPN programları arasında yer alan ve de en çok kullanılan uygulama olan Hotspot Shield, kullanıcıların gizliliğine açık verdiği iddialarıyla tahtını bir süreliğine de olsa kaybetti.

Dünyadaki en hızlı VPN erişimini sağlayan programlardan birisi olan Hotspot Shield’in 7 günlük ücretsiz sürümünü deneyerek bu programı test edebilirsiniz. 

NordVPN

NordVPN, fazlasıyla kolay arayüzüyle ve basit adımlarla en iyi ve ücretsiz olan VPN programları arasında yer almaktadır. NordVPN’i kullanarak güvenliğinizi daha da üst seviyeye taşıyabilirsiniz.

Diğer VPN platformlarına göre ek güvenlik uygulamalarıyla kendisini diğer uygulamalardan ayrı tutan NordVPN’in 7 günlük deneme sürümünü kullanarak veri güvenliğinizi sağlayabilirsiniz.

ExpressVPN 

Sadece Android platformlarda, basit arayüze sahip olan ExpressVPN’le bağlantı gizliliğinizi koruyarak internette istediğiniz gibi gezinebilirsiniz. ExpressVPN’le dünyanın 94 ülkesinde ve 3000’nden fazla VPN sunucuna bağlanarak hızlı ve sınırsız bant genişliği ile intenet dünyasındaki istediğiniz içeriğe güvenle erişebilirsiniz. 

Ücretsiz VPN programları arasında isminden söz ettirmeyi başaran ExpressVPN’i Android özellikli tüm cihazlarınızda kullanabilirsiniz. ExpressVPN’i Android olan cihazlarınıza indirerek 7 günlük deneme sürümünü kullanmaya başlayabilirsiniz. 

 

vpn ücretsiz vpn programları ücretsiz vpn en iyi vpn programları