Bedelli affı Meclis'ten geçti! Cezalar silindi mi? Bedelli askerlik ücreti ne kadar 2022? Yoklama kaçağı ve bakayalar ne kadar ücret ödeyecek?

TAKİP ET

Askeri Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda kabul edildi. Yoklama kaçağı ve bakaya durumundaki 550 bin kişiyi yakından ilgilendiren bedelli askerlik affı ile ilgili tüm detaylar araştırılmaya devam edilirken bedelli askerlik ücreti ve yoklama kaçağı ve bakayalardan alınacak ücret bir kez daha merak konusu oldu.

Reklam
Reklam

Askeri Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda kabul edildi. Yoklama kaçağı ve bakaya durumundaki 550 bin kişiyi yakından ilgilendiren bedelli askerlik affı ile ilgili tüm detaylar araştırılmaya devam edilirken bedelli askerlik ücreti ve yoklama kaçağı ve bakayalardan alınacak ücret bir kez daha merak konusu oldu. Yoklama kaçağı ve bakaya durumunda olan 550 bin kişi gelen afla birlikte bedelli askerlikten yararlanabilecek. TBMM'de Genel Kurulu’nda kabul edilen maddeler kapsamında firar ve izin tecavüzü gibi suçlarla ilgili olarak, hakkında ön inceleme yapılanın bulunmaması nedeniyle ifade almayı imkansız hale getiren zorunlu hallerde ilgilinin ifadesi alınmayacak. Peki, kaçak ve bakaya kalanların cezaları silinecek mi? Yoklama kaçağı ve bakayalar ne kadar ücret ödeyecek? Bedelli askerlik ücreti ne kadar 2022? İşte tüm merak edilenler…

Bedelli Affı Yasalaştı

Bedelli askerlik affına ilişkin yasa TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Bu kapsamda yoklama ve bakaya durumundaki 550 bin kişi bedelli askerlikten yararlanabilecek.

Bedelli Askerlik Ücreti Ne Kadar 2022?

Bakaya ve yoklama kaçağı olanlar için bedelli askerlik imkanı Meclis'ten geçerek yasalaştı. Özel şartlar ve bedelli askerlik ücreti Milli Savunma Bakanlığı tarafından duyurulacak. Yoklama ve bakaya durumunda olan kişiler kaçak oldukları günden itibaren ay genelinde toplam ceza ödeyerek başvuru yapabilecek.