Bedelli askerlik 2022 yerleri ne zaman açıklanacak? Er ve yedek subay askerlik yerleri 2022 celp dönemleri sonuçları

TAKİP ET

Asker adaylarının sayısı gün geçtikçe artış göstermektedir. Bunun üzerine bedelli askerlik yerleri ne zaman açıklanacak sorusu sıklık kazandı. Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklanan yerler ne zaman açıklanacak sorusu araştırılmaya başladı. 2022 Er ve yedek subay askerlik yerleri ve celp dönemleri sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair detaylar haberimizde yer almaktadır. 2022 Bedelli askerlik yerleri ne zaman açıklanacak?

Reklam
Reklam

Askere gitmeye hazırlananların bedelli askerlik yerlerinin açıklanması an meselesi. Binlerce kişi yerlerin açıklanmasını heyecanla beklerken Milli Savunma Bakanlığı da konu hakkında açıklama yaptı. Bedelli askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? Bedelli askerlik yapacaklar ve er, yedek subay yerleri açıklanması bekleniyor. İşte detaylar...

Bedelli askerlik yerleri açıklandı mı? 

Asker adaylarının merakla beklediği haber MSB'den geldi. 28 Ocak 2022 tarihinde e-devlet üzerinden askerlik yerleri açıklanacaktır. Sınıflandırılan yükümlüler tekrar sınıflandırma işlemine tabi tutulmayacaktır. Yedek subay/astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden tabi oldukları celp ve sevk döneminde sınıf okulu ve eğitim merkezindeki eğitimin üçte birine katılmayanlar (daha önceki sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar dahil) er statüsünde askere sevk edileceklerdir. 

2022 Bedelli askerlik ücreti ne kadar?

2022 yılına ait bedelli askerlik fiyatı 56 bin 500 TL olarak belirlendi. Hazine ve Maliye Bakanlığı da dün 2021 yılı temmuz ayına ait mali ve sosyal haklara ilişkin genelgeyi yayımlamıştı. Genelgenin yayımlanmasıyla birlikte bu yılın sonuna kadar uygulanacak bedelli askerlik bedeli de belli olmuştu. Buna göre yıl sonuna kadar bedelli askerlik için 43 bin 151 lira ödemeleri gerekiyordu.

bedelli askerlik ne kadar bedelli askerlik yerleri belli oldu mu bedelli askerlik yerleri askerlik yerleri belli oldu mu