Bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılır, şartları nelerdir? bedelli askerlik dilekçesi nasıl hazırlanır?

TAKİP ET

Pek çok kişi bedelli askerlik için başvuru yapmayı tercih ediyor ve bedelli askerlik dilekçesi nasıl hazırlanır? sorusunun cevabını araştırıyor. Biz de bu haberimizde sizlerle bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılır, şartları nelerdir? Bedelli askerlik dilekçesi nasıl hazırlanır? sorularının cevaplarını paylaşacağız. İşte konunun detayları..

Reklam
Reklam

Bedelli askerlik nedir? 
Osmanlı döneminden beri zorunlu olarak yapılan askerliğe alternatif olarak belli zamanlarda kullanılan para karşılığında yapılan askerlik türüdür. Bedelli askerlik, daha önceden belli dönemler için tercih edilen bir durumken, artık sürekli hale getirilen bir durumdur. Gereken tüm şartları yerine getiren kişiler ise belli bir miktarda ki ücret karşılığında kısa süreli olarak bdelli askerlik yapmaktadırlar.

Bedelli askerlik için ne gibi şartlar gerekiyor?
Bedelli olarak askerlik yapabilmek için bazı şartları taşımak gerekiyor. Söz konusu olan bu şartlar ise şu şekildedir;
* Bakaya olmamak
* Yoklama kaçağı olmamak
* Sağlık kontrollerinden askerlik için elverişlidir raporu almak
* Belirlenmiş olan ücreti ödemek

2021 yılı bedelli askerlik başvuru ücretleri ne kadar?
2021 yılı bedelli askerlik ücreti 39.788,64 TL olaak belirlenmiştir. Bu ücret miktarı 30 Haziran 2021 tarihine dek bedelli askerlik başvurusunda bulunmak isteyen kişiler için geçerli olmaktadır. Bu tarihten sonra ise yapılan başvurularda kişiler daha fazla ücret ödemesi yapmak zorundadırlar. Bedelli askerlik ücreti memur maaşlarının kat sayılarına göre hesaplanmaktadır. Aynı zamanda, döviz kuru ile de bedelli olarak askerlik hizmetini yapmak isteyen kişiler için ise 2021 yılı bedelli askerlik ücreti 5.972,27 Euro olarak belirlenmiştir.

Bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılır?
Bedelli olarak askerlik hizmetini yerine getirmek isteyen kişiler başvuru işlemlerini E - devlet sistemi üzerinden yapacaklardır. E - devlet sistemine giriş yaptıktan sonra Milli Savunma Bakanlığı üzerinden ilgili tüm işlemlerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz. Aynı zamanda bedelli askerlik celp ile sevk tarihlerini de E - devlet sistemi üzerinden açıklandığı zaman öğrenebilirsiniz.

Bedelli askerlik hizmeti için ücretler nereye yatırılıyor?
Bedelli askerlik hizmeti için ödemesi zorunlu olan ücret miktarları Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası ile PTT şubelerinden yatırılmaktadır.

Bedelli askerlik dilekçesi nasıl yazılır?
Bedelli olarak askerlik hizmetini ifa etmek isteyen kişiler iş yerlerine ya da okullarına söz konusu bu durum hakkında bilgi vermelilerdir. Bu bilginin resmi olması için de bedelli askerlik dilekçesi hazırlanarak  ilgili yetkili kişilere teslim edilmelidir. örenek olarak göstermek gerekir ise;
( İLGİLİ BİRİME )
      
        657 sayılı Kanun 'un 81. ve 108 / G maddeleri uyarınca askerlik hizmetimi ifa ermek üzere ... / ... / ... tarihinden itibaren ücretsiz izne ayrılmam hususunda gereğini arz ederim.
                                                                                                                         İmza
                                                                                                                   Ad SOYAD
şeklinde bedelli askerlik dilekçenizi kendi bilgileriniz ile doldurduktan sonra imzalayarak ilgili yerlere teslim etmeniz gerekecektir.

 

bedelli askerlik ne kadar bedelli askerlik bedelli askerlik nedir? bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılır? bedelli askerlik şartları neler